100 de mii de oameni în PMAN: „Nu plecăm acasă”, „Demisia Timofti”

PMAN

foto si articol – independent.md

6 septembrie 2015

În jur de o sută de mii de oameni, potrivit organizatorilor – Platforma Civică Demnitate și Adevăr -, protestează la această oră în Piața Marii Adunări Naționale.

Manifestanții sunt hotărâți să stea în Piața Marii Adunări Naționale până în momentul în care dezideratele lor vor fi îndeplinite.

„Nu vom pleca de aici până ce nu vom fi ascultați. Am făcut trei manifestații de amploare, zeci de pichetări în această vară, dar niciodată solicitările noastre nu au fost ascultate de guvernarea criminală. Dacă plecăm, nu ne vor mai permite să ne mai întoarcem. Nu ne vor mai permite să mai protestăm”, a declarat Alex Cozer, unul dintre membrii Platformei.

Manifestanții au votat unanim pentru crearea unui grup de inițiativă care va discuta cu guvernarea pentru a implementa cerințele populare.

Printre aceastea se numără depolitizarea instituților de stat, demisia președintelui Nicolae Timofti și alegerea unui nou președinte de către popor.

„Acest președinte al criminalilor nu mai poate să stea în funcție. trebuie să-și dea demisia și să alegem un președinte al poporului, prin vot direct. Noi suntem poporul”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei.

La manifestație participă cetățeni din toată Republica Moldova, reprezentanței ai tinerilor, profesorilor, medicilor, veteranilor de pe Nistru, dar și cetățeni care s-au întorc din străinătate pentru acest protest. Într-un glas, protestatarii s-au declarat împotriva actualei clase politice, pe care o consideră vinovată de „jaful miliardului” și compromiterea parcursului european.

Numeroși protestatari au venuit cu corturile și sunt hotărâți să rămână în centrul Chișinăului până solicitările le vor fi îndeplinite.

articol preluat de pe http://independent.md/


Diaspora, alături de manifestanţii din PMAN; Acţiuni de solidaritate în Spania, SUA, Marea Britanie, Irlanda

articol – independent.md

6 septembrie 2015

foto: independent.md

Diaspora – foto: independent.md

 

Diaspora este alături de Marea Adunare Naţională de la Chişinău. Concomitent cu protestul împotriva oligarhilor care au capturat Republica Moldova, şi în alte capitale europene se desfăşoară mitinguri similare.

Concetăţenii noștri s-au adunat în Irlanda, Marea Britanie, Spania, SUA și în alte țări.

În jur de o sută de mii de oameni, potrivit organizatorilor – Platforma Civică Demnitate și Adevăr -, protestează la această oră în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestanții sunt hotărâți să stea în Piața Marii Adunări Naționale până în momentul în care dezideratele lor vor fi îndeplinite.

Diaspora - Irlanda, Dublin: foto: independent.md

Diaspora – Irlanda, Dublin: foto: independent.md

Diaspor - Marea Britanie. Northampton: foto: independent.md

Diaspora – Marea Britanie. Northampton: foto: independent.md

Diaspora - SUA, Louisiana, Metairie: foto: independent.md

Diaspora – SUA, Louisiana, Metairie: foto: independent.md

Diaspora: foto: independent.md

Diaspora: foto: independent.md

articol preluat de pe http://independent.md/


Moldovenii protestează și în Danemarca

articol – independent.md

6 septembrie 2015

Cetățenii din diaspora se solidarizează cu cei din Republica Moldova, care protestează în număr mare în Piața Marii Adunări Naționale.

După ce am primit imagini din Marea Britanie, Spania, SUA, Irlanda și alte țări, pe adresa Independent.md au sosit imagini și din Danemarca.

„Grupul mic al moldovenilor din diaspora moldovenească din Danemarca se alătură protestului din Piața Marii Adunării Naționale și vă susține!”, se arată într-un mesaj al Olgăi Darii.

Diaspora Danemarca -

Diaspora Danemarca -

Manifestația continuă și la această oră în PMAN, acolo unde a fost instalat un Orășel al Libertății. Cetățenii sunt determinați să protesteze în continuare până ce revendicările lor vor fi auzite.

articol preluat de pe http://independent.md/