Dan Şova, salvat pentru a doua oară de colegii din Senat. Cererea DNA a fost respinsă

Dan Șova, miruit în plen de o fostă judecătoare. Senatorul a fost salvat de lipsa de cvorum - foto preluat de pe ziarulatac.ro

foto – ziarulatac.ro
articol – stiri.tvr.ro

Senatorii l-au salvat pe Dan Şova pentru a doua oară de întâlnirea cu judecătorii. Parlamentarii au respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Transporturilor. Liberalii au anunţat că vor să atace şi această hotărâre la Curtea Constituţională.

Senatorii au respins pentru a doua oară cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. 72 de senatori au votat împotriva solicitării DNA şi 66, pentru, a transmis Ruxandra Gheorghe-Negrea, pentru Telejurnal. La o diferenţă de doar 6 voturi, solicitarea DNA a fost respinsă. Liberalii au votat la vedere, pentru încuviinţarea arestării, pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, iar senatorii Puterii au votat secret. Procedura de reluare a votului a fost propusă de PSD, liberalii au contestat-o, dar în zadar, întrucât în Parlament cei mai mulţi contează şi se impun prin vot.

Povestea s-ar putea să nu se încheie în această seară, deoarece liberalii au anunţat că vor să atace şi această hotărâre la Curtea Constituţională.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că, atunci când este vorba de statul de drept, că este din ce în ce mai greu de lucrat cu actualul Parlament şi cu actuala majoritate.

“Constat, din păcate, că, prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucţiona procesele din justiţie, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament şi această majoritate”, a scris Iohannis marţi seara pe Facebook.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/