(video) Dosar de politician: Miniștrii Sănătății, victime politice sigure. Ministrul Bănicioiu și războaiele medicamentelor

Banicioiu - foto (captura video) youtube.com

foto (captura video) si articol preluate de pe B1.ro

Când vorbești de ministerul Sănătății te gândești imediat la scandaluri și la greve. Cei mai mulți miniștri din ultimii 25 de ani au fost schimbați, evident la Sănătate, din cauza intereselor de miliarde de euro din industria farmaceutică și din cauza banilor enormi cheltuiți la bugetul de sănătate. 

Cu alte cuvinte, în sistemul de sănătate se fură sănătos! Chiar dacă România cheltuie circa 4 miliarde de euro, bani care ajung în bugetul Casei Naționale de Sănătate, sistemul nostru medical este ciuruit de probleme. 

Așadar, ministrul Sănătății Nicu Bănicioiu a făcut pariul vieții sale când a acceptat acest minister al sacrificiului. Bănicioiu a refuzat în câteva rânduri să meargă la Sănătate iar acum se chinuie să navigheze printre cele două mari scandaluri care au lovit sistemul: scandalul cardului de sănătate și lupta pentru ieftinirea medicamentelor. 

Bănicioiu face parte din garda tânără a PSD, care a preluat puterea în partid în 2010 și este considerat un apropiat al premierului Ponta. Cât timp a fost în opoziție, Bănicioiu a criticat sistemul, dar acum trebuie să-l reformeze dacă poate din interior. 

Avem la zi așadar problema cardului de sănătate, care, în mod paradoxal, nu are legătură cu ministerul Sănătății, ci este în responsabilitate Casei Naționale de Sănătate, care se afla în subordinea premierului Ponta. 

Însă, în România, toată lumea se uita la ministrul Sănătății ca la primul responsabil și vinovat al sistemului- aceasta este regula făcută în ani de zile de sindicaliști, de producătorii de medicamente sau șefii de spitale; adică ministrul Sănătății, oricine ar fi, plătește oalele sparte indiferent de vinovat. 

Jumătate de milion de români nu au primit cardurile de sănătate, drept urmare sistemul nu funcționează, oamenii stau la cozi, nu-și pot cumpăra medicamentele din farmacii decât cu o derogare care este la limita legii. 

Într-un cuvânt, haos! Evident, până acum nu a plătit nimeni cu funcția, semn că șefii de la Casa de Sănătate sunt bine priponiți politic. Ponta nu are nicio scuză în povestea asta pentru că această Casă de Sănătate se afla direct în subordinea sa. Distribuția cardului de sănătate a fost un dezastru. Un om întreg la cap nu înțelege de ce Guvernul nu a așteptat ca toți românii să primescă cardul, apoi să se înregistreze la medicul de familiei și doar după aceea să se dea drumul sistemului informatic. 

Este un exemplu tipic de heirupism românesc, adică să bifăm că am făcut-o și pe asta! Evident, toate oalele, cum spuneam, pentru scandalul cardului, s-au spart în capul ministrului Bănicioiu și a premierului Ponta. 

Industria farmaceutică vrea să-i demonstreze ministrului Bănicioiu că este mult mai puternică decât Guvernul României. În final, dacă Bănicioiu iese bine din acest mandat de ministru, îl așteaptă o carieră politică bună în față. Pentru curaj, primește și el nota 7.

Dosar de politician: Miniștrii Sănătății, victime politice sigure. Ministrul Bănicioiu și războaiele medicamentelor

articol preluat de pe http://www.b1.ro/