(video) Dosar de politician: Eugen Nicolicea și subteranele Parlamentului

Eugen-Nicolicea-2228-300x336

foto – stradadebuzau.ro
articol – B1.ro

Dosar de politician se transforma zilele acestea în dosar de ministru, începând astfel o serie de ediții în care va fi analizată activitatea guvernului Ponta. Primul pe listă este Eugen Nicolicea, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul si lider al UNPR.

Nicolicea este asemenea unui bătrân maistru de combinat, care cunoaște dedesubturile, intestinele și chichițele funcționării Parlamentului.

Nicolicea a fost unul dintre creierele USL alături de Viorel Hrebenciuc în procedura parlamentară complicată a suspendării președintelui Traian Băsescu în vara anului 2012. Ocupația sa de bază este de electronist, de aici și probabil pasiunea sa pentru “bobinaj politic”.

Bătăiosul ministru pentru relația cu Parlamentul este deputat de Mehedinți de 23 de ani bătuți pe muchie. Din 1992, după ce a renunțat la cariera de inginer electronist, Nicolicea s-a specializat așadar în politică. Nicolicea este, nu întâmplător, finul lui Miron Mitrea, cel care pe vremuri era unul din greii PSD.

Nicolicea a rămas un PSD-ist sadea chiar dacă a trebuit să plece din partid din cauza baronului Adrian Duicu de la Mehedinți. Duicu a crescut în umbra lui Nicolicea iar apoi i-a înfipt cuțitul politic în spate. Nicolicea a plecat cu scandal din PSD catre partidul lui Gabriel Oprea, unde a devenit rapid “băiatul cu problemele speciale din Parlament”.

În 2009, Nicolicea a declarat ca Mircea Geoană, președintele PSD de atunci, ar fi luat 40 de mii de euro ca să-l schimbe de la conducerea organizației. Nicolicea făcea parte din tabara lui Mitrea din interiorul PSD care intrase în conflict cu Geoană. Nicolicea a afirmat că decizia de excludere din partid a apaținut unei găști din PSD supărate că prefectul de Mehedinţi l-a demis pe Adrian Duicu din funcţia de consilier judeţean pentru afaceri incompatibile cu statul.

Dosar de politician: Eugen Nicolicea și subteranele Parlamentului

articol preluat de pe http://m.b1.ro