(video) Dosar de politician: Două jafuri naționale: Cuprumin și CE Oltenia

safe_image

articol – b1.ro

În timp ce ecranele televizoarelor sunt pline de VIP-uri arestate, în România se fură în forță. Politicienii încep să se vaccineze de frica DNA.

Un tânăr mogul de presă de sorginte PSD explică motivul: pot să fac pușcărie, nu mi-e frică pentru că am foarte mulți bani puși deoparte.

Băieții șmecheri au observat că dacă faci puscărie, totuși, banii furați ascunși și averea nu îți sunt confiscate de ANAF. Deci, faci pușcărie și rămâi cu banii.

Iată niște hoții adevărate pentru care merită să faci pușcărie: vânzarea rezervei naționale de cupru care se face la Ministerul Economiei. Ministerul vinde producția de cupru a Cuprumin către o firmă privată în cadrul unei proceduri controversate.

Al doilea caz, jefuirea Complexului Energetic Oltenia, producătorul național de lignit. Afacerea a debutat în 2014 când Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, s-a întâlnit cu omologul său sârb, Aleksandr Antic.

Ministerul a făcut o licitație la care reprezentanții CE Oltenia nu au particiat, fiind câștigaă de u8n consorțiu de 3 companii: una din Serbia, un offshore și un SRL din România.

Laurentiu Ciurel, directorul complexului energetic, semnează un contract cu BVA Coal SRL pentru livrarea a 1,2 milioane de tone de carbune, la pretul de 13 euro/tona.

Exact cărbunele pe care compania de stat trebuia să-l exporte in Serbia a fost dat acestei firme intermediare.

articol preluat de pe http://m.b1.ro

sursa https://m.youtube.com