(video) Cum se ridica ilegal, ultimul cartier de blocuri din parcul Tineretului

MG_8329-1024x682

foto si articol – riseproject.ro

RISE Project a urmărit nodul de interese financiare care învăluie ultimul proiect imobiliar din Parcul Tineretului.

Șase blocuri sunt construite pe spațiul verde, prin tăierea a zeci de arbori, în beneficiul unei afaceri private de 30 de milioane de euro.

Artizanul acestei întreprinderi economice, Ion Chiriță, este dat în judecată în numeroase procese, reclamat la procuratură, înglodat în datorii și executat de creditori care au de recuperat de la el o avere.

În timp ce societatea civilă încearcă să țină piept acestui proiect care distruge mediul înconjurător, Chiriță îi păcălește pe cei interesați să se mute în viitorul complex rezidențial: ia de la ei avansuri de zeci de mii de euro în schimbul unor locuințe care nu au fost prevăzute în proiectul arhitectural al cartierului și care nu vor putea fi date în folosință niciodată.

Cartierul rezidențial a cărui edificare a început anul trecut în Parcul Tineretului este ridicat prin încălcarea autorizației de construire.

Până astăzi, un singur bloc din cele șase, câte vor fi în total, a început să prindă contur.

Cine sunt cei care realizează „Tineretului Park View”?

„Tineretului Park View” este construit în baza unui contract de asocire încheiat între Marioara Micșunescu, proprietara terenului din parc (în suprafață de 15.000 de mp), și firma Construcții Locuințe Noi Chi SRL, societate înființată și administrată de Ion Chiriță, cea care construiește și vinde cartierul propriu-zis.

Marioara Micșunescu / FOTO: Facebook
Marioara Micșunescu / FOTO: Facebook

Marioara Micșunescu, 56 de ani, este patroana grupului de firme Vlad Exim și proprietara a numeroase active imobiliare amplasate în sectorul 4. Vlad Exim este principalul distribuitor al berii Bergenbier pe piața Capitalei, deține complexul sportiv Sud Arena, depozite și clădiri de birouri.

Între altele, grupul Vlad Exim este și proprietarul imobilului în care își are sediul instituția guvernamentală Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). ANOFM plătește, anual, o chirie de 550.000 de euro către compania Marioarei Micșunescu.

Construcții Locuințe Noi Chi este o societate înființată și condusă de Ion Chiriță, 68 de ani.

Chiriță este un performer în materie de încălcare a legii construcțiilor.

Ion Chiriță
Ion Chiriță

Este autorul a două dintre puținele blocuri de apartamente din București împotriva cărora justiția a pronunțat sentințe de demolare, pe motiv că au fost construite ilegal.

RISE Project a inventariat șapte blocuri de locuințe pe care Chiriță le-a construit în București în perioada 2006-2014. Toate au fost ridicate prin încălcarea legii construcțiilor și a legii urbanismului.

Ion Chiriță nu a dorit să discute cu RISE Project în timpul acestei documentări: „Care ar fi interesul meu să vă răspund la aceste întrebări? Sunt obligat cumva să vorbesc cu dumneavoastră? Atunci, considerați discuția încheiată. La revedere!”.

Ion Chiriță este cel care, în mai și iulie 2014, a tăiat, fără să aibă aviz de defrișare, aproximativ 80 de arbori pentru a face loc blocurilor din ansamblul „Tineretului Park View”.

Citiți mai multe despre dezvoltările imobiliare ale lui Ion Chiriță:
Călăul arborilor din Parcul Tineretului: „Legea capitalismului este profitul! Nu?”

Datele financiare ale proiectului

Ion Chiriță a înființat firma care dezvoltă „Tineretului Park View”, Construcții Locuințe Noi Chi, în iunie 2013.

Asocierea dintre Construcții Locuințe Noi Chi SRL și Marioara Micșunescu a fost încheiată cinci luni mai târziu, în noiembrie 2013.

cititi mai mult pe http://www.riseproject.ro/articol/cum-se-ridica-ilegal-ultimul-cartier-de-blocuri-din-parcul-tineretului/