(video) Dosar de politician: Cum a fost posibil jaful din sistemul sanitar

farmacie

foto – http://adevarul.ro
articol – b1.ro

Parchetul General investighează cea mai mare fraudă făcută în sistemul medical din România, adică modul în care s-au stabilit preţurile la medicamente în ultimii ani. Se estimează un prejudiciu de 1 miliard de euro, suportat de români, care au plătit medicamente la preţuri astronomice.

Ani de zile nimeni din Justiție și chiar din mass media nu a verificat piața medicamentelor din România. Motivul: interesele de miliarde de euro, politicieni de top implicați în afaceri cu medicamente, dar și companii farmaceutice extrem de influente care fac lobby la Bruxelles.

Vestea bună este că la Parchetul General se lucrează la mega-dosarul fraudării prețurilor la medicamente în ultimii șapte ani. Vorbim de prejudicii estimate la circa un miliard de euro, bani pe care companiile farmaceutice i-au luat din buzunarul românilor pentru că nu au actualizat prețurile.

Cheia acestui dosar este însă la ministerul Sănătății. Informația despre existența acestui dosar a fost confirmată public de șefa DNA, Laura Cordruța Kovesi.

Kovesi a precizat, la întrebarea unui jurnalist, că acest dosar există la Parchetul General.

Aflați mai multe despre dedesubturile acestei afaceri de corupție din materialul video de mai jos.

Dosar de politician: Cum a fost posibil jaful din sistemul sanitar

articol preluat de pe http://m.b1.ro