(video) Analistul politic Arcadie Barbăroşie: Drumul Moldovei spre UE trece prin Bucureşti

Arcadie Barbăroşie

foto si articol – stiri.tvr.ro

Găgăuzia are un nou başcan: Irina Vlah, un candidat susţinut clar de Moscova. Ea a intrat în cursa electorală ca independent. Însă, în timpul campaniei, a fost sprijinită de Partidului Socialist din Republica Moldova şi de un grup de parlamentari ruşi. Irina Vlah le-a promis alegătorilor că va întări legăturile cu Moscova.

Directorul Institutului de Politici Publice din Republica Moldova, Arcadie Barbăroşie, a spus la emisiunea Impact global că alegerea Irinei Vlah nu a fost o surpriză pentru majoritatea analiştilor de la Chişinău.

Arcadie Barbăroşie este de părere că Irina Vlah nu are experienţă managerială pentru funcţia de başcan.

Analistul politic a vorbit şi despre noul guvern de la Chişinău, care nu mai este un guvern clar pro-european, cum a fost cel condus de Iurie Leancă. Executivul actual este susţinut şi de comunişti.

„Este foarte important ca acest guvern să continue implementarea reformelor stipulate în acordul de asociere”, este de părere Arcadie Barbăroşie.

Analistul spune că oamenii aşteaptă de la noul guvern eliminarea corupţiei, reforma justiţiei, asigurarea unui nivel de trai mai bun.

Drumul Moldovei spre UE trece prin Bucureşti, spune analistul Arcadie Barbăroşie.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/