(Iulia Modiga) Rușii, alarmați în urma întrevederii dintre Șalaru și Dușa: ,,România pregătește aderarea Rep. Moldova la NATO”

foto - mediafax.ro

foto: mediafax.ro
articol – Iulia Modiga – infoprut.ro

Iulia Modiga - foto - facebook.com/iulia.modiga

Iulia Modiga – foto – facebook.com/iulia.modiga

21 august 2015

Autoritățile Republicii Moldova și-au stabilit drept obiectiv pe termen lung aderarea la NATO. Acest aspect a fost anunțat în cadrul întrevederii dintre ministrul Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, și omologul său de la București, Mircea Dușa, scrie agenția de știri rusească Regnum.

,,Deși neutră, Republica Moldova și-a proclamat oficial obiectivul aderării la NATO”, notează Regnum, adăugând că România susține activ acest proces.

Agenția rusească îl citează pe ministrul de la Chișinău, potrivit căruia Republica Moldova are doi parteneri strategici importanți: România și SUA. ,,…și UE, desigur, dar față de România suntem mai apropiați și ori de câte ori am avut nevoie de ceva, statul român a dat o mână de ajutor”, a declarat Anatol Șalaru.

Regnum notează că autoritățile de la Chișinău încalcă în mod constant articolul constituțional referitor la neutralitatea Republicii Moldova. ,,Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat în repetate rânduri că ar vota pentru aderarea Republicii la NATO și consideră acest lucru o „șansă unică” pentru ca Republica Moldova să se apere de Rusia”, susține Regnum.

În cadrul întrevederii de joi cu Anatol Șalaru, ministrul apărării naționale al României Mircea Dușa a menționat că România va participa cu un expert în cadrul Biroului NATO de Legătură la Chișinău, care are rolul de a acorda asistenţă autorităţilor militare din Republica Moldova în domeniul evaluării ameninţărilor strategice şi a riscurilor militare. De asemenea, Dușa a anunțat că  echipe de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova vor participa la viitoarele exerciţii naţionale desfăşurate de Armata României.

articol preluat de pe http://infoprut.ro/