România şi Republica Moldova vor colabora în domeniul incubatoarelor de afaceri în Marea Neagră

Business

foto – ibdsandproperties.com
articol – infoprut.ro

Republica Moldova, Grecia, România, Armenia, Ucraina şi Turcia au creat o platformă internaţională de colaborare pentru incubatoarele de afaceri – „Black Sea BI-Net”.

Potrivit IPN, statutul “Black Sea BI-Net” a fost semnat astăzi, la Chişinău.

Viceministrul Economiei, Tudor Copaci, a declarat că prin intermediul acestei reţele “membrii incubatoarelor vor avea ocazia să facă schimb de bune practici şi să-şi găsească parteneri”.

Finanţat prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat (IEVP) şi Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), în în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră în bazinul Mării Negre 2007 – 2013, proiectul „Reţeaua Regională a Incubatoarelor de Afaceri” (BI-Net) a fost lansat la 23 martie 2013 de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) în calitate de partener lider, împreună cu partenerii din Grecia, România, Armenia, Ucraina şi Turcia.

“BI-Net” are un buget de 800 de mii de euro, cu o perioadă de implementare de 24 luni – până la 23 martie 2015.

Incubatoarele de afaceri sunt structuri create pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate. Firmele debutante sunt găzduite într-un incubator de afaceri pe o perioadă determinată de timp – numit “ciclul de incubare”-, interval în care beneficiază de suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri. Firmele incubate au ocazia de a participa la traininguri, seminarii şi conferinţe, de a primi asistență în realizarea strategiilor de afaceri, în scrierea de proiecte necesare atragerii de finanțare sau în alte domenii relevante.

articol preluat de pe http://infoprut.ro