(Iulia Modiga) România n-a avut graniță la Prut: De la Podul tricolor la Podul de oameni

Pod tricolor Prut-Sculeni - foto - infoprut.ro

foto preluat de pe infoprut.ro
articol de Iulia Modiga

Iulia Modiga - foto - facebook.com/iulia.modiga

Iulia Modiga – foto – facebook.com/iulia.modiga

,,România n-a avut graniță la Prut”, ,,Unire!”, ,,Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, ,,Chișinău și București – două inimi românești”, ,,Basarabia e România” sunt câteva dintre mesajele scandate astăzi pe podul de peste Prut de la Sculeni, în cadrul unei acțiuni a organizațiilor unioniste de pe ambele maluri ale râului care acum reprezintă granița dintre România și Republica Moldova. Unioniștii anunță că aceasta a fost avanpremiera pentru o acțiune de mare anvergură la Prut, care va avea loc pe 11 iulie: Podul de oameni.

,,Podurile de flori din anii ’90 ne-au fost inspirație pentru desfășurarea acestui tricolor uriaș de 300 de metri, de către români de pe un mal și altul al Prutului. De la Podul tricolor de astăzi până la Podul uman pe care îl vom organiza duminică, 11 iulie, eveniment la care îi chemăm pe toți cetățenii din România și Republica Moldova, nu mai este mult. Cinstim astfel memoria celor care au luptat pentru Unire și le promitem celor care își doresc Reunificarea că își vor vedea idealul îndeplinit”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, din Chișinău.

Participanții la evenimentul de la Prut au cerut din nou autorităților ridicarea interdicției pe teritoriul Republicii Moldova a președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Pod tricolor Prut-Sculeni - foto - infoprut.ro

Pod tricolor Prut-Sculeni – foto – infoprut.ro

De asemenea, după manifestația de la Prut, cei veniți de la Chișinău au mers la Iași, unde în Piața Unirii din centrul orașului au întins o horă, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

Inițiativa organizării evenimentului a aparținut Blocului Unității Naționale (BUN).

Pod tricolor Prut-Sculeni - foto - infoprut.ro

Pod tricolor Prut-Sculeni – foto – infoprut.ro

Duminică, organizațiile care formează BUN se vor alătura mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00. Următoarea manifestație de amploare a BUN va fi Marea Adunare Națională, organizată duminică, 5 iulie, în Chișinău. Organizatorii precizează că la Marea Adunare Națională sunt așteptați să participe toți cetățenii din raioanele Republicii Moldova.

Pod tricolor Prut-Sculeni - foto - infoprut.ro

Pod tricolor Prut-Sculeni – foto – infoprut.ro

Foto: Cristina Zelinschi, Nicolae Petrov, Sorin Becciu, Magdalena Ursu, Pavel Munteanu
articol preluat de pe infoprut.ro