Proceduri simplificate pentru obținerea certificatului de naștere românesc

media_142504516854512000

realitatea.md

Ambasada României în Republica Moldova anunță că procedura de obținere a certificatului de naștere românesc s-a simplificat. Noua procedură permite depunerea actelor necesare obținerii certificatului de naștere românesc imediat după depunerea jurământului de credință față de România.

Astfel, cetățenii care doresc depunerea documentelor pentru înscrierea actelor de stare civilă în aceeași zi cu data jurământului de credință față de România nu au nevoie de programare prealabilă și sunt scutiți astfel de un drum suplimentar la Secția Consulară.

De asemenea, persoanele care doresc să își depună documentele necesare transcrierii actelor de stare civilă, la o dată ulterioară, trebuie să se programeze la ghișeele de informați sau prin sistemul Call Center, la numărul de telefon 022 855 002, disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00.

Ambasada României în Republica Molodva amintește că actele necesare obținerii certificatului de naștere românesc pentru cetățenii nascuti pe teritoriul Republicii Moldova sunt: certificatul de naștere emis de autoritățile Republicii Moldova (original și copie legalizată), certificatul de căsătorie sau extrasul de căsătorie, certificatul de divorț sau de deces (în cazul persoanelor divorțate sau văduve, în copie simplă), buletinul de identitate valabil (în copie simplă) și certificatul de cetățenie română.

articol preluat de pe http://www.realitatea.md/