George Simion, expulzat de SIS din Republica Moldova

george simion

foto si articol – infoprut.ro

Bucureștenii protestează mâine, la orele 5.00, în fața Ambasadei Republicii Moldova din Aleea Alexandru 40, față de…

Posted by InfoPrut on 13 Mai 2015

Liderul mișcării unioniste, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova pentru a determina zecile de mii de oameni care și-au anunțat participarea la manifestația din 16 mai, organizată de Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei, să nu mai iasă în stradă.

George Simion se află în drum spre vama Leușeni, sub escorta ofițerilor SIS, scrie Deschide.md.

Simion a declarat că a fost reținut acum aproape o oră în fața Liceului„ Gheorghe Asachi”, unde urma să se întâlnescă cu cadrele didactice. El a fost invitat de colaboratorii SIS să-i însoțească la sediul instituției. Ulterior, a fost urcat în mașina cu care este dus spre graniță cu România.

George Simion a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani de la Serviciul de Informații și Securitate, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în Republica Moldova. Președintele Acțiunii 2012 a fost reținut la Chișinău de ofițerii SIS Vadim Popovici și Victor Frumusachi.

„Sunt reținut de SIS. Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai. Distribuiți!”, scrie George Simion pe Facebook.

Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei organizează la Chișinău pe 16 mai o manifestație de amploare pentru a pune capăt corupției și sărăciei.

Ieri, liderul Acțiunii 2012 anunța că evenimentul creat pe Facebook pentru manifestația din 16 mai a fost șters. Conținutul evenimentului încă nu este disponibil pe rețeaua de socializare.

În decembrie, George Simion a fost întors de la vama Albița, pe motiv că ar fi fost ,,inadmisibil” pe teritoriul Republicii Moldova. Și-a încercat norocul pentru a doua oară și a reușit să treacă granița.

,,Am trecut pe la vama Sculeni, fără nicio explicație, fără sa înțeleg de ce. Eram pregătit să stau până pe 20 decembrie în vamă”, scria atunci liderul unioniștilor pe Facebook.

Președintele Acțiunii 2012 se deplasa spre Chișinău, unde urma să pună la punct detaliile organizării unei școli pentru jurnaliștii de peste Prut. În vamă a fost informat că are interdicție de intrare în Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor manifestației din 16 mai, „recentele manifestări de nemulțumire a populației și dorința de a pune capăt corupției și sărăciei au nevoie de o soluție”.

„La împlinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812, mai multe organizații civice vor organiza o manifestație stradală amplă pentru a solicita conducerii Republicii Moldova accelerarea integrării în Uniunea Europeană prin unirea cu România”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe 3 mai au avut loc la Chișinău și în mai multe orașe europene proteste masive față de clasa politică. Organizatorii au cerut restituirea urgentă şi necondiţionată a miliardului de dolari devalizat din sistemul bancar, protagonistul unui scandal cu deturnări de fonduri în care sunt implicate trei bănci – Banca de Economii, Banca Soicală şi Unibank. Protestatarii mai solicitat şi demisia în masă a unor funcţionari publicii din funcţii de conducere, demisia necondiţionată a conducerii Procuraturii, CNA, CNI, CSJ, Curţii de Apel Chişinău, instanţelor din capitală, Consiliul Concurenţei, Serviciului Vamal şi iniţierea procesului real de reformare a acestor instituţii; renunţarea imediată la atacurile antidemocratice asupra libertăţii presei prin adoptarea amendamentelor legislative coercitive la adresa jurnaliştilor şi prin strategii mafiote de a elimina de pe piaţă posturi de televiziune incomode.

articol preluat de pe http://infoprut.ro