(video si foto) Marea Adunare Tricoloră. Manifestanţii au cerut la Chişinău unirea cu România

Marea Adunare Tricoloră

foto – facebook.com
articol – stiri.tvr.ro

Inima Capitalei Republicii Moldova s-a transformat într-o adevărată horă a Unirii. Manifestanţii, cu steaguri româneşti şi ale Uniunii Europene, au cerut unirea Basarabiei cu România. Organizatorii manifestaţiei, cei de la platforma unionistă Acţiunea 2012, spun că doar aşa Republica Moldova are un viitor şi va putea beneficia de o justiţie incoruptibilă şi de o educaţie de calitate.

După ce au scandat „unire” și au cântat Hora Unirii în Piața Marii Adunări Naționale, manifestanții au pornit în marş spre ambasada României la Chișinău. Oamenii au depus și un jurământ al luptei pentru reîntregirea Ţării Românești.

Apoi, s-au îndreptat către misiunile diplomatice ale Germaniei, Marii Britanii, Statelor Unite ale Americii și reprezentanței Uniunii Europene. Ei au depus la fiecare ambasadă câte o scrisoare prin care au cerut recunoașterea dreptului cetățenilor Republicii Moldova de integrare în spațiul comunitar doar prin unirea cu România.

La adunarea tricoloră au participat, potrivit forțelor de ordine, în jur de o mie de oameni. Organizatorii Marii Adunări Tricolore spun că asemenea manifestații de demnitate națională vor mai avea loc pe 16 mai și 28 iunie.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/

Jos hotarul de la Prut! Marea Adunare Tricoloră, 29 martie 2015 – Chișinău.

Posted by Basarabia Pământ Românesc on 29 martie 2015

Jurământul românilor basarabeni depus în fața Ambasadei României în Republica Moldova.
Vrem să ne întoarcem acasă într-o Românie reunită!

Jurământul românilor basarabeni depus în fața Ambasadei României în Republica Moldova. Vrem să ne întoarcem acasă într-o Românie reunită!

Posted by Basarabia Pământ Românesc on 29 martie 2015

Mii de oameni la Marea Adunare Tricoloră de la Chisinau

sursa – https://www.facebook.com

sursa – https://www.youtube.com