Nu te întreba ce poate face Țara pentru tine…

George Simion - foto preluat de pe actiunea2012.ro

foto – actiunea2012.ro
articol – George Simion – timpul.md

Nu te întreba ce poate face Țara pentru tine…
Întreabă-te ce poți face tu pentru Țară! – spunea un mare patriot, de pe alte meleaguri. Și cum Țara noastră este numai una, deși statele în care trăim sunt mai multe, vă întreb și eu pe voi: ce faceți pentru Țară?

Am cunoscut mulți patrioți din spațiul pruto-nistrean. Mulți aveau idee despre ce trebuie făcut de către statul România. Majorității le era clar că nu pot avea pretenții de la statul Republica Moldova, deși statele sunt niște instrumente care servesc interesele Neamului. Puțini însă se considerau pe ei ca un element indispensabil în slujba Neamului. Pe lângă state și stătulețe, legi și miniștri, ONG-uri și bănci devalizate, avem celula de bază care reprezintă individul.

Fiecare dintre noi am avut o perioadă romantică în care am iubit, am crezut în Cauza Națională și… AM TRĂIT. Nu zic că azi suntem morți, nu interpretați greșit, dar nici prea vii nu suntem. Generație peste generație care luptă pentru cauza națională apare și dispare. Când pe un mal de Prut, când pe altul, într-o lipsă de sincronizare este de-a dreptul exasperantă. Semințele există, cresc, provin din sângele nostru și din seva neamului acesta care va mai fi pe Pământ mii de ani de acum încolo. Dar, până să dea rod, sunt purtate de vânt, la întâmplare. Și cu noi ce se întâmplă? Ne pierdem între locul de muncă, problemele cotidiene și grija zilei de mâine.

Dar ce mâine va fi, dacă noi nu mai suntem acolo, pe baricade, unde trăiam și unde, fără noi, nu se va reuși?

Nu vă păcăliți! Lăsând comentarii din spatele calculatorului nu e suficient. Prezența o dată pe an la un miting pentru Unire, cum va fi cel din 16 mai, tot nu ajunge. Viața, dragostea și speranța trebuie în fiecare zi, pentru ca rostul nostru pe lumea asta să existe. Că unii, cei mai tineri, o fac lipind afișe și transmițând mesajul în campanii de voluntariat, că alții pot face donații lunare din puținul pe care îl câștigă (asigurând astfel Tinerii cu materialele necesare), iar alții pot să-și asume proiecte personale subordonate Mișcării Unioniste – cu toții avem obligația DE A FACE.

Perioada de redeșteptare națională nu a făcut Unirea și nici nu o putea face. A făcut enorm de multe, a renăscut o idee și o identitate pe care mulți s-au chinuit din greu să le îngroape. Și a creat premisele pentru Unire. Dar nu puteți să vă retrageți cu această glorie și să lăsați doar pe umerii Tinerilor tot. Cu banii, sudoarea și experiența voastră, fiți instrumentul și călăuza pentru a avea din nou un NeamUnit.

Altfel, cu ce sunteți, în afara Gloriei, diferiți față de un moldovean de rând? Timpul doar a poeziilor a trecut, a venit cel al planurilor serioase, a proiectelor care consumă resurse și schimbă mentalități. Un moment mai prielnic, intern și internațional, ca acum nu am avut niciodată. Să profităm de el, om cu om, organizație cu organizație, pentru că – UNDE-I UNUL, NU-I PUTERE!

Un articol de: George Simion
preluat de pe http://www.timpul.md/