Mediul academic se revoltă după votul prin care parlamentarii şi-au acordat pensii speciale

Marilen Pirtea - rectorul Universităţii de Vest - foto - economistul.ro

Marilen Pirtea – rectorul Universităţii de Vest
foto – economistul.ro
articol – stiri.tvr.ro

O reacţie dura vine de la rectorul Universităţii de Vest. Într-o scrisoare deschisă îi acuză pe aleşii neamului de “lipsă de moralitate”.

Sub titlul „Vă place să vă numiţi aleşii neamului, dar aţi cam uitat de NEAM“, Marilen Pirtea susţine că a asistat la una dintre “marile nedreptăţi”, făcute ” cu legea în braţe” şi la “unul dintre cele mai murdare conflicte de interese”. Acela că “un grup de oameni” să-şi “ofere “suplimente la pensii din bani publici”, “mai mari chiar şi cu 4.600 de lei, echivalentul a 11 pensii minime”. Acesta în conditiile în care un asistent universitar are salariul de 1.050 de lei, iar sute de mii de angajaţi din învăţământ trăiesc la limita sărăciei.

Marilen Pirtea atrage atenţia şi că deficitul de la bugetul pensiilor de stat a depăsit 3,5 miliarde de lei doar după primele două luni ale acestui an. Una dintre soluţii, pentru “echilibrarea balanţei” este “să investească în educaţia tinerilor”, spune rectorul Universitatii de Vest.

Vă place să vă numiţi aleşii neamului, dar aţi cam uitat de NEAM !
Zilele trecute, ţara a primit încă o dovadă că unele dintre cele mai mari nedreptăţi se fac cu legea în braţe (…) Nu supun dezbaterii legalitatea, dar lipsa de moralitate de care dă dovadă Parlamentul nu este demnă de o societate sănătoasă. Nu, în contextul în care un asistent universitar are salariul de 1.050 de lei, când sute de mii de angajaţi din învăţământ trăiesc la limita sărăciei. Să nu mai vorbim despre medici şi multe alte categorii sociale şi profesionale. (…) Ce vor face aceşti oameni la final de carieră, cine le va plăti lor pensia? COPIII NOSTRI ? Acei copii în care refuzaţi să investiţi?

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/