(Loredana Diacu) “Vrem să hrănim ţara cu produse româneşti!” – Protest al agricultorilor şi crescătorilor de animale

Protest al agricultorilor şi crescătorilor de animale la Parlament - foto: epochtimes-romania.com

Protest al agricultorilor şi crescătorilor de animale la Parlament

foto: epochtimes-romania.com
articol: Loredana Diacu

7 iunie 2016

Sunând din tălăngi şi scandând “Hoţii, Hoţii“, mii de agricultori şi crescători de animale veniţi din toată România le-au cerut parlamentarilor să ia măsuri pentru a evita falimentul agriculturii şi zootehniei româneşti.

Mii de crescători de ovine şi bovine şi agricultori veniţi din toată ţara s-au strâns, marţi, lângă Palatul Parlamentului, în Parcul Izvor din Capitală, pentru a aduce în atenţia aleşilor ţării problemele cu care se confruntă. Sunând din tălăngi şi scandând “Hoţii, hoţii“, oamenii s-au plâns că statul nu le-a plătit subvenţiile şi că, în timp ce ei nu au unde să-şi vândă produsele, hipermarketurile gem de “cauciucuri, plastice” vândute pe post de brânză, de lapte cu e-uri şi de smântână, culmea, cu 0% grăsime.

Produsele noastre pe care le facem naturale nu le mai găsim în supermarketurile din România, găsim tot felul de cauciucuri şi plasticuri“, a declarat Ghiţă, ciobanul făcut celebru de Vodafone, acuzând, la fel ca mulţi alţi protestatari, întârzierea adoptării legii hipermarketurilor, lege care ar obliga marile magazine să aibă la raft mai multe produse româneşti.

cititi mai mult pe: epochtimes-romania.com