Nicușor Dan: LIVE – Răspund deschis la întrebările despre activitatea mea din acest mandat și despre ce îmi propun să fac în continuare

foto preluat de pe /nicusordan.ro

foto preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro
articole preluate de pe: www.facebook.com/NicusorDan.ro; nicusordan.ro

7 iunie 2024

 

Nicușor Dan: LIVE – Răspund deschis la întrebările despre activitatea mea din acest mandat și despre ce îmi propun să fac în continuare.

Vă invit totodată să parcurgeți raportul de activitate în care am arătat unde eram în urmă cu 3 ani și jumătate și unde suntem azi:

https://nicusordan.ro/raport-activitate/

 

Nicușor Dan

Nicușor Dan: Lucrurile bune se fac cu încredere. Mulțumesc!

Nicușor Dan: Lucrurile bune se fac cu încredere. Mulțumesc!

Biografie

PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Din septembrie 2020, ocup funcția de Primar General al Municipiului București. Am obținut încrederea majorității bucureștenilor, reușind să unesc partidele de dreapta și propunând o administrație onestă și competentă, axată pe rezolvarea problemelor Capitalei, ignorate 12 ani de administrațiile PSD. Am pus Capitala pe drumul dezvolării și al modernizării. Află mai multe despre realizările din cei trei ani și jumătate de mandat aici!

 

LUPTĂTOR CIVIC ÎMPOTRIVA DISTRUGERII BUCUREȘTIULUI – FONDATOR ASOCIAȚIA SALVAȚI BUCUREȘTIUL

Între anii 2005-2008, distrugerea Bucureștiului părea de neoprit, cu defrișări de parcuri, demolări abuzive și construcții ilegale în zone rezidențiale, în timp ce autoritățile păreau complice. Lupta pentru normalitate a început în 2006, când am expus mecanismele și instituțiile responsabile și, cu sprijinul presei, am contribuit la modificarea Legii urbanismului, menținând interdicția de construcție pe spațiile verzi. Alături de 40 de ONG-uri, am inițiat „Pactul pentru București” cu partidele candidate în 2008, care, din păcate, nu l-au respectat. Am câștigat peste 160 de procese în domeniul urbanismului, salvând zeci de hectare de spații verzi și ajutând Primăria Capitalei să nu plătească sume exorbitante cerute de investitorii speculativi. Am condus activitatea Asociației până la începerea mandatului meu de Primar General, în octombrie 2020.

 

FONDATOR AL PARTIDELOR USB ȘI USR

De pe vremea când eram activ în Liga Studenților și participam la protestele din Piața Universității, am visat să fac parte dintr-o mișcare tânără, determinată să reformeze România. Am candidat pentru prima dată la funcția de Primar General al Capitalei în 2012, cu o echipă de 15 oameni care ulterior s-a extins la 500.

Uniunea Salvați Bucureștiul a fost înființată în 2015 și s-a transformat în USR în 2016, reprezentând o nouă generație în Parlamentul României.

Am fost deputat de București în perioada 2016-2020.

 

FONDATOR AL ȘCOLII NORMALE SUPERIOARE BUCUREȘTI

În anii ’90, cu ideea de a opri exodul celor mai buni studenți români, am contribuit la crearea unei școli universitare de elită în științe, oferind condiții de învățământ comparative cu marile universități din Occident. Școala, operând din 2000, a dezvoltat un colectiv științific de renume, incluzând laureați ai premiilor Nobel. Absolvenții acesteia sunt recunoscuți la nivel internațional, mulți revenind în România. Am fost director executiv al școlii din 2000 până în 2006.

 

PROFESIE ȘI STUDII

Sunt matematician, cercetător, deținător al unui Doctorat în matematică obținut în 1998 la Universitatea Paris XIII. În timpul liceului la Făgăraș, am câștigat Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică în 1987 și 1988.

 

VIAȚA PERSONALĂ

Sunt tatăl a doi copii, o fetiță de 7 ani și un băiețel de aproape 2 ani, pe care îi cresc și îi educ împreună cu partenera mea. În familia noastră prețuim apropierea de cei dragi, creativitatea, onestitatea și libertatea. Sunt pasionat de muzică și de plimbări.

 

LIMBI STRĂINE

Vorbesc fluent franceza și engleza.

 

cititi si:

- Nicușor Dan: Planurile viitoare pentru București 2024-2028

- Nicușor Dan: Raportul de activitate pentru perioada noiembrie 2020 – mai 2024

- Nicușor Dan: Principalele realizări ale administrației noastre

- Nicușor Dan, primarul bucureștenilor și candidat independent la Primăria Capitalei

- Nicușor Dan: Mi-am depus astăzi candidatura pentru Primăria Capitalei pentru alegerile din 9 iunie. Mulțumesc încă o dată bucureștenilor, voluntarilor și partidelor care mă susțin.