Lucian Judele – Candidatul USR la Primăria Sectorului 3
foto preluat de pe www.facebook.com/USRSector3
articole preluate de pe: www.lucianjudele.ro; www.facebook.com/USRSector3; www.facebook.com/USRUniuneaSalvatiRomania
23 ianuarie 2024 - Lucian Judele – Candidatul USR la Primăria Sectorului 3:
“Pentru ca răul să triumfe din nou, este nevoie ca tu, omule bun, să stai acasă și să speri că totul va fi bine…
Poate ești un tânăr pe care nu-l interesează politica, dar vrei să ai un loc cool și sigur unde să-ți petreci timpul liber, fără să fii nevoit să cheltuiești bani.
Poate ești un părinte care trebuie să lucreze și ai nevoie să-ți lași copilul în siguranță într-o creșă sau grădiniță cu oameni pregătiți, nu doar cu nori și fluturi pe pereți. Și, totodată, într-o creșă sau grădiniță cu program adaptat la programul tău de lucru.
Sau poate ai un copil la școală sau la liceu și vrei să fie în siguranță, să fie sprijinit atunci când a rămas în urmă sau să fie susținut să facă performanță.
Sau poate ai în jur de 40 de ani și nu mai vrei să mergi la serviciu până în Pipera, ci ți-ai dori un job mai aproape de casă, nu doar noi și noi blocuri.
Sau poate ești unul dintre seniorii Sectorului 3 și ai nevoie de cineva care să-ți deschidă o fereastră, să-ți spună o vorbă bună sau, pur și simplu, să știi că ai pe cine să suni dacă într-o dimineață te simți nesigur și singur în casă.
Sau poate nu mai suporți ca locul cel mai vestit din Sectorul tău să fie o Shaormerie din fața primăriei?…
Dacă te regăsești într-una dintre aceste situații, vino să te înscrii în Grupul Local de Acțiuni Speciale al Sectorului 3. Hai să fim împreună GLAS-ul Sectorului 3 și un exemplu perfect al puterii comunității!
Haideți să construim împreună o alternativă sănătoasă pentru Sectorul 3!”
22 ianuarie 2023 - USR Sector 3:
Lucian Judele, actualul Viceprimar al Sectorului 3, este candidatul nostru pentru Primăria Sectorului 3.
Sub conducerea actuală a baronului PSD Robert Negoiță, Sectorul 3 se confruntă cu numeroase probleme grave. Gestionarea bugetului este ineficientă, evidentă în cheltuieli nejustificate precum marea paveliadă sau investiția de 150 de milioane de euro într-o hală goală. Mai mult, banii cetățenilor din bugetul local sunt direcționați sistematic către presa afiliată și licitații aranjate pentru apropiați. Spațiile verzi sunt neglijate și distruse, cel mai dureros exemplu fiind situația parcului IOR.
În acest context, Lucian vine cu o viziune normală, bazată pe corectitudinea în administrarea fondurilor publice, transparentizarea proceselor decizionale și investiții inteligente în infrastructura urbană și spațiile verzi. Scopul său este de a reda Sectorului 3 strălucirea pe care o merită.
Alături de Lucian, USR Sector 3 își propune să demonstreze că schimbarea este nu doar posibilă, ci și necesară. Implicarea activă a comunității și transparența decizională vor fi pilonii principali ai administrației noastre.
Haideți să scriem împreună următorul capitol în istoria Sectorului 3. Un capitol în care fiecare voce contează și fiecare decizie este luată în interesul cetățenilor.
Vă invităm să consultați site-ul nostru pentru mai multe detalii despre cine este Lucian, care este viziunea lui și cum îl puteți ajuta în tot acest demers.
21 ianuarie 2024 – Cătălin Drulă, președintele USR:
„Începem lupta pentru Sectorul 3. Lucian Judele este candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3.
Am văzut ce înseamnă performanță și modernizare în Sectorul 2, în Sectorul 1, în Timișoara, Brașov, Bacău. Acum, este rândul Sectorului 3.
M-am săturat să auzim «a furat, dar a și făcut». Acel furt este din banii noștri, o șpagă pe care fiecare dintre noi i-o dă primarului ca să-și facă treaba pentru care a fost ales și pentru care este plătit tot din banii noștri.
Primarii USR au arătat că se poate și să nu furi, și să faci performanță. Se poate să faci corect.
Să fii responsabil cu banul public, să investești în modernizarea continuă a comunităților, să promovezi cinstea și profesionalismul. Asta e calea pe care o urmăm în 2024”.
Lucian Judele, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3:
Cine sunt?
octombrie 2020 – prezent: Viceprimar al Sectorului 3
iulie 2019 – prezent: Președintele Filialei PLUS Sector 3, apoi USR Sector 3
Locuitorii Sectorului 3 au nevoie de un candidat care să-i respecte și să le reprezinte interesele. Au nevoie de un om pe care să pună ștampila cu încredere, cu mintea și cu inima.
Sunt cadru medical de profesie, cu o experiență semnificativă în serviciile de asistență medicală la domiciliu în Italia, unde am coordonat activitatea unei societăți din domeniu și, ulterior, m-am ocupat de dezvoltarea programelor pilot de asistență medicală și evaluarea lor în vederea scalării la nivel regional.
Totodată m-am implicat în numeroase proiecte civice și de voluntariat. Am fost voluntar la Medici Fără Frontiere, Italia, am coordonat și organizat comunitățile de români și italieni în scopul întăririi relațiilor economice și sociale dintre aceștia, am inițiat strângerea de fonduri pentru construcția unei case în județul Iași pentru copii orfani, iar din 2022 sunt membru fondator al Fundației Grijă pentru Bine, cu influență în zona de sănătate, social și educație.
Ca Viceprimar, am avut atribuții asupra Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția copilului numai de la 01.01.2021 până la 04.05.2021, când au fost retrase de Robert Negoiță ca urmare a intervenției mele critice în Consiliul Local privind interferența primarului în decizia de numire a conducerii acestei Direcții.
Ulterior, în contextul pandemiei de Covid-19, am avut atribuții în activitatea de vaccinare anti-COVID-19, până la 01.11.2021, când, de asemenea, au fost retrase de Robert Negoiță ca urmare a intervenției mele critice la adresa primarului într-o altă ședință de Consiliu Local. Am fost Președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență până la 10 martie 2021, când am fost suspendat și înlocuit de Robert Negoiță pentru ca acesta să poată lua hotărâri nelegale privind stația de sortare Cățelu – vezi video
În cele 4 luni în care am avut atribuții la DGASPC Sector 3:
1) Pentru toate creșele și centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, am inițiat un proiect de digitalizare a evidenței serviciilor de îngrijire pentru fiecare beneficiar cu scopul de a facilita organizarea activității centrelor și de a avea o monitorizare permanentă a acestora.
2) Pentru toate creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului am inițiat plata cu cardul/transfer bancar a contribuției pentru hrană datorată de părinți.
3) Pentru toate centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului am dispus crearea unei pagini de Facebook pentru a înlesni accesul cetățenilor Sectorului 3 la informații privind serviciile oferite de fiecare centru și activitățile desfășurate.
În cele 4 luni în care am avut atribuții la DGASPC Sector 3:
4) Am inițiat Registrul electronic al pacienților în vederea digitalizării rapoartelor medicale ale pacienților Sectorului 3 pentru asigurarea transparenței, eliminarea stivelor de hârtie, economisirea de ore de lucru pentru lectura rapoartelor pe hârtie, sintetizarea informațiilor în grafice, fluidizarea informațiilor și eficientizarea actului medical.
5) Am propus înființarea Serviciului de Asistență Socială Comunitară pentru a crește calitatea vieții persoanelor vulnerabile care locuiesc în zonele defavorizate din Sectorul 3.
6) Am inițiat construirea unui centru social în administrarea DGASPC Sector 3, care să ofere asistență medicală și calificare pentru persoanele defavorizate, cu finanțare din fonduri norvegiene.
Printre cele mai importante măsuri luate ca Viceprimar cu atribuții privind vaccinarea anti-Covid-19 (mai-octombrie 2021) au fost:
1) Acordarea unui stimulent financiar de 10.000 lei cabinetelor de medicină de familie cu sediul în Sectorul 3 al Municipiului București, prin care medicii de familie au avut posibilitatea de a deconta și cheltuieli pentru achiziția de “teste antigen, oximetre și butelii cu oxigen medical, precum și orice aplicație pentru videoconferință și eventuale cursuri de specializare organizate în mod expres pentru combaterea COVID-19”.
2) Pregătirea campaniei de vaccinare, identificarea potențialelor locații pentru înființarea punctelor de vaccinare în Sectorul 3
3) Vaccinarea beneficiarilor din centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență socială și Protecția Copilului Sector 3
Printre cele mai importante măsuri luate ca Viceprimar cu atribuții privind vaccinarea anti-Covid-19 (mai-octombrie 2021) au fost:
4) Participarea la organizarea primului maraton al vaccinării din București din weekendul 7-10 mai 2021, de la Biblioteca națională a României (Bd. Unirii, nr. 22).
5) Înființarea primului centru de vaccinare din Sectorul 3, la ParkLake Shopping Center
6) Deschiderea primului centru de vaccinare Drive-Thru, în parcarea București Mall Vitan
7) Vaccinarea copiilor în Parcul IOR, pe 5 iunie 2021
8) Înființarea celui de-al doilea centru de vaccinare, în incinta București Mall Vitan
Printre cele mai importante măsuri luate ca Viceprimar cu atribuții privind vaccinarea anti-Covid-19 (mai-octombrie 2021) au fost:
9) Înființarea serviciului de vaccinare la domiciliu pentru categoriile vulnerabile, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, femei însărcinate, mame cu copii mici sau persoane nedeplasabile, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică București.
10) Comunicare continuă privind importanța vaccinării pentru oprirea răspândirii Covid-19 și a procesului de vaccinare.
11) Organizarea de discuții cu medici infecționiști despre vaccinul anti-Covid-19, cu scopul de a demonta miturile create în jurul vaccinării.
Planul de acțiuni privind activitatea de vaccinare din Sectorul 3, întrerupte ca urmare a revocării atribuțiilor:
1) Măsuri de creștere a gradului de vaccinare în cartierele limitrofe ale Sectorului 3, precum Cartierul 23 August.
2) Vaccinarea locuitorilor Sectorului 3 care, din diferite motive încă nu s-au vaccinat, cu sprijinul bisericilor din sector
3) Vaccinarea persoanelor fără adăpost.
PROIECTE INIȚIATE ȘI BLOCATE SAU RESPINSE ÎN CONSILIUL LOCAL:
Amendament la proiectul de Hotărâre privind bugetul Sectorului 3 pe anul 2022 pentru acordarea unui stimulent financiar în cuantum de maximum 8.000 lei fiecărui cabinet de medicină de familie care solicită sprijin în vederea furnizării serviciilor de monitorizare a stării de sănătate a pacienților în condițiile Art. 8, alin. (3-1) – (3-3) din Legea nr. 136/2020, republicată, precum și fiecărui medic ambulatoriu de specialitate aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și fiecărui medic stomatolog aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București care solicită sprijin în vederea furnizării serviciilor medicale în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătății nr. 828/2020, care își desfășoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 3 al Municipiului București.
Amendamentul face parte dintr-o serie de propuneri USR privind alocarea bugetului Sectorului 3, toate respinse.
Proiect privind organizarea concursului de creație literară și eseu “Mihai Eminescu” adresat elevilor și liceenilor Sectorului 3 – aprobat, dar blocat prin amânări continue de aprobare a Metodologiei concursului.
Proiect pentru acordarea sprijinului financiar la plata chiriei locuinței victimelor violenței domestice – blocat.
Proiect de Hotărâre privind prevenirea distrugerii materialului dendrologic aflat pe terenul adiacent Parcului IOR – blocat
Având în vedere că în zona retrocedată a Parcului IOR, au avut loc mai mult de 20 de incendii în perioada 2022-2023, am susținut:
- montarea de camere de luat vederi în punctele de monitorizare a zonei retrocedate de 12 hectare adiacente Parcului IOR,
- înființarea unui grup de lucru coordonat de Directorul Poliției Locale Sector 3 cu scopul eficientizării măsurilor de pază, control, aplicare a sancțiunilor și prevenire a infracțiunilor din zona retrocedată adiacentă Parcului IOR.
- Proiect de Hotărâre privind aprobarea asocierii între Municipiul București și Sectorul 3 al Municipiului București în vederea recuperării zonei retrocedate adiacente Parcului IOR și redării acesteia ca zona verde în folosința cetățenilor – blocat
- Proiect de Hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgență pentru plata chiriei cetățenilor Sectorului 3 cu risc crescut de marginalizare socială care figurează pe lista de priorități pentru locuințele prevăzute la Art. 42 din Legea Locuinței nr. 114/1996 republicată, cu modificările și completările ulterioare, aprobată anual de Consiliul Local al Sectorului 3 al Municipiului București – blocat
Întrucât posibilitatea de obținere de noi locuințe sociale pe care să le putem repartiza necesită un efort foarte mare de timp și de resurse, iar în ultimii ani numărul locuințelor sociale a rămas neschimbat (5) și numărul persoanelor care au primit locuințe este constant aproape nul, pentru a veni în sprijinul celor mai vulnerabili locuitori ai Sectorului 3, am considerat necesară acordarea unui ajutor de urgență pentru plata chiriei, ca măsură de prevenire și combatere a marginalizării sociale, în cuantum de 1000 lei până la 1700 lei lunar/persoană/familie, în funcție de structurile de locuit (1 cameră – 4 camere), pentru închirierea unei locuințe de pe piața liberă.
Ce voi face
Manifestul meu pentru primele 1461 de zile de mandat
Regenerare urbană și spații verzi
Dacă este un lucru la care îmi doresc să revenim, acela sunt copacii ce umpleau cândva străzile și trotuarele. Gardurile vii în loc de fiarele vopsite de acum. Țâșnitori cu apă potabilă la fiecare pas. Toalete publice branșate la rețea, cu apă caldă și săpun. Și băncuțele clasice, din lemn, recondiționate și amplasate cu cap prin sector.
Extindem parcurile, stradă cu stradă!
Salubritate, colectare selectivă, curățenie
Costul unei amenzi pentru un chiștoc aruncat pe jos poate acoperi curățenia pentru 1264 metri pătrați de trotuar. După o curățenie generală putem spori frecvența amenzilor, urmând două posibile scenarii: ne asigurăm bugetul de salubritate exclusiv din amenzi sau dezvoltăm cea mai verde și mai curată comunitate din țară. Trebuie să învățăm din experimentele eșuate de colectare selectivă ce s-au desfășurat în Sectorul 3 și să lăsăm cu toții mai curat în urmă.
Stația de sortare a fracției uscate va fi reabilitată cu ajutorul vostru.
Sănătate preventivă, îngrijire paliativă și sport
Prin campaniile de informare și analize periodice vom ține departe de spitale atât copiii, adulții, cât și vârstnicii. Prin programele de gimnastică și antrenamente gratuite îi vom ține și mai departe de spitale. Iar prin îngrijire paliativă la domiciliu vom putea fi alături de bătrânii ce au cea mai mare nevoie de susținere.
Cu banii rămași din economiile obținute vom dezvolta infrastructura sanitară din toate instituțiile subordonate Primăriei Sectorului 3 și vom putea pregăti sute de voluntari anual pentru prim ajutor. Iar cu susținerea voastră vom putea forma o majoritate care să ne aducă mai aproape de construirea unui nou spital, aici, în sectorul nostru.
Digitalizarea și eficientizarea primăriei
Digitalizarea nu înseamnă îndepărtarea de oameni, ci apropierea de ei. Un sistem informatic funcțional și stabil înseamnă mai mult timp petrecut cu cei dragi, mai puțin timp stând la coadă și mai puține drumuri inutile în aglomerație, în trafic, în ploaie sau caniculă.
Digitalizarea proceselor din cadrul primăriei înseamnă mai puțin plimbat de dosare și umblat după semnături de către angajații primăriei. Efectul va fi aproape imediat și orice persoană va veni la ghișeu cu o problemă va primi cel mai rapid răspuns. Și asta nu e tot, va putea merge la orice ghișeu cu orice problemă ce ține de Primăria Sectorului 3. Digitalizarea integrată înseamnă că documentele ajung mereu unde trebuie, instant.
Antreprenoriat și învățământ dual
Mediul de afaceri cere un suflu tânăr și dornic de învățare. Prin susținerea învățământului dual, oferim elevilor șansa de a-și dezvolta abilitățile practice în tandem cu studiile academice. Vom crea un ecosistem care să susțină antreprenoriatul local, facilitând colaborări între școli și mediul de afaceri.
Sectorul 3 merită să ajungă un mediu propice pentru creșterea afacerilor locale și pentru pregătirea tinerilor pentru viitor. Prin investiții în antreprenoriat și învățământ dual, ne propunem să construim un viitor în care fiecare locuitor să aibă oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim și de a contribui la prosperitatea sectorului nostru.
Infrastructură transport alternativ
Sectorul 3 este predominant un sector dormitor, nu un centru urban, industrial sau de afaceri. Avem o fereastră de oportunitate unică de a dezvolta un întreg ecosistem economic, de a lega periferia de zonele de interes prin dezvoltarea rețelei de transport public și alternativ, departe de norul de gaz de eșapament, cu care din păcate ne-am obișnuit.
Sectorul 3 trebuie să devină un reper în mobilitate urbană, accesibilitate și respect pentru pietoni, bicicliști, transport în comun, cât și șoferii de autoturisme și autoutilitare ce au de acoperit atât de mult teren pentru a ne asigura bunurile și serviciile de care depindem.
Reabilitare și eficiență energetică
Costul vieții a crescut pe fondul inflației globale. În ciuda creșterilor prețurilor, prin investiții în reabilitare și în eficiența energetică putem reduce costurile, degreva rețeaua de încălzire și crește calitatea vieții la un cost semnificativ mai mic și mai sustenabil. Prin programe de reabilitare a clădirilor și inițiative de eficiență energetică, putem reduce facturile la utilități și, astfel, să aducem beneficii directe în buzunarele fiecărui locuitor.
Mai mult decât atât, vrem să facilităm accesul la programe de subvenționare pentru gospodăriile care doresc să adopte tehnologii ecologice, astfel încât fiecare locuitor să poată beneficia de aceste inițiative, indiferent de venit.
Masă caldă, transport și cluburi școlare
Primăria Sectorului 3 a pilotat transportul angajaților săi cu ajutorul autocarelor. Îmi doresc să urmăm acest exemplu printr-un parteneriat cu serviciul public de transport, către beneficiarii mai tineri ai sectorului: copiii înscriși în sistemul public de învățământ.
Un transport eficient și în siguranță este primul pas. Toți copiii vor putea beneficia de o masă caldă la prânz și se vor putea înscrie într-un club școlar după orele de curs. Aici în Sectorul 3 vom pilota un program de facilități fiscale pentru microîntreprinderile și asociațiile ce oferă copiiilor cursuri de pregătire extracurriculară.
Siguranță, încredere și echitate socială
Cu o floare nu se face primăvară. Lucrurile bune care vin singure nu generează schimbare sistemică. Tocmai de aceea mi-am propus să contribui încă din prima zi la creșterea încrederii cetățenilor în autorități, și ce alt loc mai bun să încep decât în propria ogradă?
Locuitorii sectorului merită ca orice problemă să le fie ascultată și adresată, merită o Poliție Locală mereu prezentă la datorie și servicii sociale implicate și proactive.