Nicușor Dan, primarul bucureștenilor și candidat independent la Primăria Capitalei
foto preluat de pe www.nicusordan.ro
articole preluate de pe: www.nicusordan.ro și www.facebook.com/NicusorDan.ro
Nicușor Dan, primarul bucureștenilor și candidat independent la Primăria Capitalei
Vă aștept pe site-ul nicusordan.ro.
Vedeți cele mai importante realizări ale administrației noastre.
Ne puteți ajuta să ducem mesajele noastre către cât mai mulți bucureșteni prin donații.
Sunt candidat independent și spre deosebire de partide nu beneficiez de subvenții din bani publici.
Continuăm să facem lucruri bune pentru București și să luptăm cu mafia imobiliară.
Tot ceea ce am realizat a fost mereu cu voi și cu ajutorul vostru.
Vă rog, click, share și donați pe nicușordan.ro!
Vă mulțumesc!
14 aprilie 2024
Invit, alături de UNICEF, copiii, adolescenții și părinții din București să răspundă la două chestionare referitoare la felul în care trebuie să arate un oraș prietenos cu copiii.
Rezultatele vor fi folosite la realizarea unei analize a situației drepturilor copilului și la dezvoltarea unui plan local de acțiune al municipiului București în cadrul Inițiativei „Localități Prietene ale Copiilor”.
Consultarea copiilor cu privire la felul în care trebuie să arate un oraș prietenos cu copiii este esențială, pentru că ei sunt viitorul. Acesta constituie primul pas către o comunitate cu adevărat incluzivă, în care fiecare copil să se simtă acasă, să aibă acces la servicii esențiale și la o viață sănătoasă, la educație, astfel încât să se poată dezvolta la adevăratul său potențial.
Copiii (între 10 și 18 ani, din București) pot răspunde la chestionar accesând linkul https://bit.ly/ChestCopiiBucuresti, iar părinții – https://bit.ly/ChestUnicefPărințiBucuresti.
Completarea celor două chestionare poate fi făcută până pe 16 aprilie 2024.
La finalul anului 2022, UNICEF și Primăria Municipiului București au semnat un memorandum de înțelegere pe o perioadă de trei ani, pentru participarea municipalității la Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor, un concept dezvoltat de UNICEF la nivel global și din care fac parte peste 5.600 de localități din 48 de țări, implicând 30 de milioane de copii.
Înțelegerea prevede realizarea unei analize a situației drepturilor copilului în Capitală, urmând ca apoi semnatarii să implementeze un plan de acțiune pentru ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor.
14 aprilie 2024
Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduiește cinematograful Patria și care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic. Construit în 1935, blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.
A fost obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri monument istoric, iar acum Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), inițiază lucrările de expertizare care vor dura 60 de zile.
Următoarea etapă va fi auditul energetic iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri necesare consolidării și reabilitării.
14 aprilie 2024
Am avut bucuria de a lua Bucureștiul la pas cu Irina, studentă la Facultatea de Urbanism.
Irina este dintre tinerii care nu au în plan să plece din România. Am aflat multe despre cum vede o tânără bucureșteancă orașul ca om, dar și ca viitor urbanist.
Mulțumesc, Irina, pentru conversație!
13 aprilie 2024
Aproximativ 7,6 tone de deșeuri au fost strânse astăzi cu ajutorul voluntarilor la acțiunea de ecologizare a Parcului Natural Văcărești.
Mulțumesc sutelor de bucureșteni de toate vârstele care au răspuns apelului de a face curățenie pe această suprafață mare de teren.
Nu este vorba despre gunoaie aruncate de vizitatorii parcului, pentru că avem personal dedicat curățeniei în zonă, ci este vorba despre deșeuri vechi, unele acoperite de vegetație, aruncate aici înainte ca Delta Văcărești să devină arie protejată.
Am preluat această zonă în urmă cu 3 ani și am înființat o instituție care să se ocupe de protejarea florei și faunei de aici – Administrația Parcul Natural Văcărești.
13 aprilie 2024
84 de tramvaie Imperio au fost livrate până acum, ultimele două fiind recepționate săptămâna aceasta.
Restul vor ajunge în Capitală până în luna iulie, astfel încât toate cele 100 de tramvaie noi vor fi în trafic în luna august.
11 aprilie 2024
Modernizăm sistemul de semaforizare din Capitală: am semnat astăzi contractul de achiziție a studiului de fezabilitate pentru modernizarea şi extinderea semaforizării inteligente: 500 de intersecții vor fi conectate la sistemul centralizat de semaforizare.
Acest sistem reprezintă una dintre soluțiile importante pentru fluidizarea traficului și prin aplicarea lui, toate intersecțiile din București vor fi, în timp, modernizate.
Procedura de achiziție a studiului de fezabilitate a fost blocată timp de un an, prin mai multe contestaţii, iar în ianuarie 2024, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ne-a dat câștig de cauză și am putut continua acest program.
Proiectul care va fi finanțat cu fonduri PNRR și alte surse nerambursabile, va fi implementat în patru etape:
În cadrul primei etape vom moderniza și integra în sistemul existent de management al traficului intersecțiile aferente unui număr de 5 axe principale de circulație (coridoare verzi) de pe teritoriul Bucureștiului – Calea Griviței – Bucureștii Noi pentru sectorul 1, Calea Moșilor – Colentina pentru sectorul 2, Șoseaua Berceni pentru sectorul 4, Calea Rahovei – Alexandrei pentru sectorul 5 şi bd. Iuliu Maniu pentru sectorul 6. Vom interveni în 85 de intersecții.
În cadrul celei de-a doua etape vom moderniza Centrul de trafic existent, software și hardware, inclusiv noi funcționalități recomandate, pentru conectarea intersecțiilor aferente întregului proiect.
În etapa a treia vom realiza un Sistem Integrat de Management al Traficului la nivel Metropolitan pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării, creșterea siguranței rutiere și promovarea transportului public. Vom moderniza aproximativ 185 de intersectii existente, incluse în sistemul actual BTMS dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncționale, etc.). Se au în vedere noi soluții de detecție a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.)
În ultima etapă vom reabilita/moderniza alte 194 intersecții semaforizate existente și le vom înrola în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecții sau treceri de pietoni, nesemaforizate dar care necesită semaforizare și includere în BTMS.
10 aprilie 2024
200 de clădiri aflate în zona istorică între Piața Romană și Piața Unirii sunt evaluate preliminar începând de astăzi pentru a stabili dacă prezintă degradări sau avarii în urma unor acțiuni seismice.
Ulterior, se va face o ierarhizare și prioritizare a acestora din punct de vedere al riscului seismic pentru a fi incluse în Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat. De asemenea, se vor fixa coordonatele GPS pe harta interactivă.
Proiectul pilot de Evaluare Preliminară Rapidă a Clădirilor este un concept nou, introdus de Legea 212 din anul 2022, care presupune o examinare vizuală făcută de specialiști a clădirilor degradate din București, în vederea reabilitării acestora.
Inginerii și inspectorii vor putea face această evaluare de pe spațiul public (deci fără a cere acces în casă/apartamente) vor studia dacă există fisuri sau degradări și vor întocmi fișe de evaluare rapidă. Aceste fișe vor conține date precum clarificări de adresă, număr de scări, fotografii ale fațadelor etc.
În funcţie de rezultatele acestuia și după ce AMCCRS va identifica eventualele dificultăți întâmpinate pe parcurs, vom continua programul pentru restul imobilelor din Bucureşti.
10 aprilie 2024
Am atribuit contractele pentru dirigenția de șantier și supervizarea lucrărilor pentru reabilitarea liniilor de tramvai pe o lungime de aproximativ 41 km.
Din aceste linii, ne apropiem de final cu proiectarea și urmează să demarăm execuția lucrărilor pentru 17,3 km, iar pentru restul urmează să atribuim contractele de execuție în cel mai scurt timp.
În total, vom reabilita aproximativ 50 de km de infrastructură de tramvai, din care 4,25 km aferenți liniei de tramvai 5 sunt deja în lucru.
Prin aceste investiții, nu vor mai exista linii nemodernizate în București.
cititi si
Nicușor Dan: Principalele realizări ale administrației noastre