La ordinea zilei – 15 iunie 2020

Situația din România - 15 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 15 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto si articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 15 iunie

Ortodoxe – Sf. Proroc Amos; Sf. Mc. Isihie; Fericiţii Ieronim şi Augustin (Începutul Postului Sf. Ap. Petru şi Pavel)

Greco-catolice – Sf. pf. Amos; Sf. Ieronim. Începe Postul Sf. Petru şi Pavel. Post

Romano-catolice – Ss. Amos, profet; Abraham, călug.

 

Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici (ONU)

În fiecare an, la 15 iunie este marcată Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici. A fost instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011, conform www.un.org.

Abuzul faţă de vârstnici este definit, potrivit sursei amintite, ca fiind ”orice acţiune unică sau repetată sau lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relaţii bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau la suferinţa unei persoane în vârstă”. Se poate manifesta sub diverse forme, de la cele fizice, la cele psihologice sau emoţionale, sexuale sau financiare. Poate surveni şi ca urmare a neglijenţei deopotrivă intenţionate sau lipsite de intenţie.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Ziua internaţională a energiei eoliene

Ziua internaţională a energiei eoliene se marchează la 15 iunie, cu scopul de a promova acest tip de energie, puterea şi posibilităţile pe care le deţine şi rolul acesteia în reducerea poluării cauzate de obţinerea energiei prin arderea combustibililor fosili.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă pentru a aproba prelungirea stării de alertă (surse)

Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile“, a afirmat Orban, la B1 Tv.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Galaţi: O stea variabilă din constelaţia Cefeu a fost descoperită la Observatorul Astronomic

O stea variabilă din constelaţia Cefeu a fost descoperită la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, se arată într-un comunicat transmis, luni, de instituţia de cultură.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea de-a cincisprezecea stea variabilă descoperită de astronomii gălăţeni, drept pentru care a primit denumirea de Galaţi V15.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Averse importante cantitativ pe arii extinse şi instabilitate atmosferică, în perioada 15 – 28 iunie (prognoză)

Vremea prognozată de către meteorologi în următoarele două săptămâni (15 – 28 iunie) se va caracteriza prin instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, iar pe arii extinse vor fi averse importante cantitativ, potrivit Administraţiei Naţională de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, intervalul va debuta cu vreme uşor răcoroasă, caracterizată printr-o valoare medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 25 de grade, după care se va încălzi uşor şi treptat, iar spre finalul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză, se va atinge o valoare medie de 29 de grade, normală pentru sfârşit de iunie. Media temperaturilor minime va fi de 14 – 16 grade pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză. Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată şi, mai ales în intervalul 15 – 23 iunie, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Situația din România – 15 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.165 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1427 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 14.06.2020 (10:00) – 15.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (11 bărbați și 6 femei).
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 166 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.393 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în străinătate.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost dec larați vindecați.
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

Evoluţia cazurilor de COVID-19 în România şi în lume pâna la 15 iunie 2020

 

Turcia – Două cutremure în mai puţin de 24 de ore au provocat un mort şi cel puţin 20 de răniţi

O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite în cele două cutremure de magnitudinea 5,9 şi 5,7 grade, care s-au produs în estul Turciei în mai puţin de 24 de ore, informează luni agenţia Anadolu citată de EFE.

Primul seism, de 5,9 grade pe Richter care a avut loc duminică după-amiază în provincia Bingol, cu epicentrul în districtul Karliova, a fost urmat de circa 90 de replici între 3 şi 4 grade, potrivit informaţiilor Observatorului seismologic din Kandilli.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Un avion de vânătoare american, prăbuşit în Marea Nordului în timpul unei misiuni de antrenament

Un avion de vânătoare aparţinând aviaţiei militare americane, decolat de la o bază din Marea Britanie, s-a prăbuşit luni în Marea Nordului, în largul coastei de nord-est britanice, în timpul unei misiuni de antrenament de rutină, transmit AFP, Reuters şi BBC, citând un comunicat al US Air Force.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Sonda Solar Orbiter a efectuat prima trecere prin punctul cel mai apropiat de Soare

Sonda europeană Solar Orbiter (SolO) a efectuat luni prima trecere prin punctul cel mai apropiat de Soare, ajungând la o distanţă de doar 77 milioane de kilometri de acesta, relatează BBC.

SolO a fost lansată în februarie şi are misiunea de a ne ajuta să înţelegem ce se află la baza comportamentului dinamic al corpul ceresc central al sistemului nostru planetar.

Trecerea prin cel mai apropiat punct al orbitei sale faţă de Soare, cunoscută sub numele de periheliu, face ca sonda să se afle între orbitele lui Venus şi Mercury.

În următorii ani, SolO se va apropia şi mai mult, ajungând până la 43 de milioane de kilometri de Soare.

Până în prezent, doar cinci alte misiuni s-au aventurat şi mai mult în profunzimea sistemului solar: Mariner 10, Helios 1 şi 2, Messenger şi Sonda Solară Parker.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Ştirile zilei – 15 iunie 2020

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si:

- Evenimentele Zilei de 15 iunie în Istorie;

- Legea 55/2020, starea de alertă și Normele pentru terase: amenzi de până la 50.000 lei, măsuri neclare, triplă sancționare;

- Legea 55/2020, zisă a stării de alertă. Sancţiuni și aberaţii