(Alexandru Vakulovski) O datorie morală: Marea Adunare Națională

Chisinau 16 mai 2015 - foto preluat de pe facebook.com/basarabiapamantromanesc

Chisinau – PMAN – 16 mai 2015
foto – facebook.com/basarabiapamantromanesc
artiol – Alexandru Vakulovski

Alexandru Vakulovski - foto - facebook.com

Alexandru Vakulovski – foto – facebook.com

02.07.2015

Tatăl meu a fost la toate Marile Adunări Naționale. Eram copil atunci și nu prea înțelegeam ce se întâmplă. El, împreună cu câțiva prieteni, mergeau să prindă vreun autobuz sau vreo mașină care-i ducea din Antonești la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Așa Moldova și-a câștigat independența, iar limba română a devenit limbă de stat. Toți acei oameni care au fost la Marile Adunări Naționale își doreau Unirea cu România, dar au fost trădați continuu. De politicieni, în primul rând, apoi de cei de la microfoane. Li se dădea cu țârâita, numai să nu se vorbească de Unire. Ion Ilici Iliescu, pe atunci președintele României, a fost primul care a recunoscut independența Moldovei, de frica Unirii. Ai noștri au inventat limba moldovenească și limba de stat în locul limbii române. La putere au ajuns agrarienii, care se pricepeau să conducă o țară mai rău decât știau să crească o pătlăgică. De fapt veneau din colhozuri, unde cel mai bine o ducea cel care fura mai mult. Și ne-au furat, și ne fură în continuare. Nu doar pătlăgelele, băncile, aeroportul, ci și valorile, idealurile noastre.

Noi suntem cei care trebuie să spunem stop. Majoritatea politicienilor moldoveni sunt ca don Dodon. Sunt ca electrocutați când aud de limbă română, român, românism, România, ca să nu mai spun de Unire și unionism. Sunt ca vechii politicieni-colhoznici, de parcă Moldova ar fi colhozul lor, în care pot să-și inventeze zilele săptămânii, numele lunilor și din care pot fura orice. Moldova e ca sanatoriul moldovenesc Moldova, din Odesa, pe care Dodon cu Zinaida l-au furat când erau la putere.

Toți acești politicieni-colhoznici spun că noi nu existăm. Că moldovenii nu ar fi români, că vorbim limbi diferite, că moldovenii sunt împotriva Unirii. Zi Unire și Voronin, Lupu, Dodon, Zina se învinețesc și turbă, iar Filat întoarce spatele spunând să nu-l luăm cu glume. Nu, nu e o glumă, o glumă proastă a condus până acum Moldova.

Să arătăm că existăm, în stradă, dacă altfel nu înțeleg. După asta să nu-i mai aud că moldovenii nu sunt români, că nu-și doresc Unirea. Avem datoria asta față de părinți, față de buneii care au fost rupți de România și băgați în URSS ca într-un lagăr de reeducare.

Sistemul este putred, se vede bine cum a reacționat în cazul George Simion. L-a expulzat pentru nimic, pentru că există, pentru fapte care trebuie puse la CV, așa cum a spus George. El însă nu avea buletin moldovenesc. Pe noi nu ne pot expulza. Să ne facă SIE poze, cu asta se ocupă securitatea nostră. Astea sunt probele împotriva lui Simion.

Duminică, 5 iulie, de la 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale, trebuie să le arătăm că existăm. Să-i usture, să nu ne mai spună povești. Moldova nu poate exista fără Unire și fără Europa. Să se termine gluma, altfel în orice moment putem deveni un nou Donbas. Și în cazul ăsta politicienii-colhoznici s-ar căra cu elicopterele în țările europene în care și-au trimis deja copiii, dar noi nu, pentru noi nu există elicoptere. Există doar PMAN și Marea Adunare Națională.

articol preluat de pe http://m.deschide.md/ro