(Alexandru Vakulovski) Domnule prim-ministru,

foto - unimedia.info

foto – unimedia.info
articol – Alexandru Vakulovski – deschide.md
27 iulie 2015

Alexandru Vakulovski - foto - facebook.com

Alexandru Vakulovski – foto – facebook.com

faceți parte din unul dintre cele mai corupte partide – PLDM. Unii au privit o vreme PLDM-ul cu speranță, crezând că el ar putea înlocui în folosul cetățenilor și al Moldovei PCRM-ul lui Voronin de la guvernare. Dar nu, PLDM-ul e la fel de putred. E același kolhoz, doar că în loc de kolhoznici este compus din kolhoznici corupți, oligarhi sau oligarhi în devenire – ca să n-o mai întindem.

PLDM-ul a devenit și o afacere de familie. Al vostru Vlad Filat este ca Ceaușescu, nu se lasă de bună voie de putere, de șefia partidului. El e etalonul. Cum le povestea unor studenți: a pornit de jos (torba de țigări), dar prin perseverență a ajuns foarte sus (TIR-uri cu țigări). Cine nu e de acord cu el, este înlăturat. Vezi Leancă, vezi Ioniță, vezi Negruță, vezi…

Domnule prim-ministru, ești din PLDM, așa e acordul, dar asta spune multe despre tine. Stai în umbra lui Filat, înseamnă că: ai tăcut mâlc când s-a furat miliardul, ai tăcut când până la urmă s-a furat Aeroportul, ai tăcut când fondurile europene au intrat în niște buzunare fără fund. Ai tăcut când pătlăgelele au fost împărțite între brigadierii kolhozului. Deși, poate n-ai tăcut. Poate că ai contribuit. O pătlăgea de colo, alta de colo, și uite că acum ești prim-ministru.

Domnule prim-ministru, nu ai făcut un duș după Filat și nu ai plecat. Și asta spune ceva. Înseamnă că-ți place unde ești. Înseamnă că știi, că știi să mușamalizezi, înseamnă că nu ți-e rușine. Că ai furat, că furi și nu-ți pasă. Că la întrebările incomode întorci spatele. Închizi ochii și crezi că nimeni nu te vede.

Domnule prim-ministru, nici s-o faci pe eroul, ca Maia Sandu, n-ai făcut. Maia Sandu n-a făcut duș, n-a ieșit din PLDM, dar și-a imaginat cum ar putea intra direct sub un duș rece. A fost aplaudată imaginația, unii au spus că e imaginație de erou (dar eroii nu trebuie să aibă imaginație, ei trebuie să taie în carne vie), alții au spus că e o zână cu coaie (nu comentăm).

Domnule prim-ministru, cică o să ne conduci și o să ne reprezinți. Dar eu nu cred. Deloc nu cred. Cred, în schimb, că-mi va fi rușine, că ne va fi rușine. Pentru că totul e foarte simplu, ca la grădiniță: ori ești corupt până-n măduva oaselor, ori ești prost și nu știi unde te bagi. Altă variantă nu-i. Așa că nu ne vom amăgi reciproc: nu ești al nostru, nu te dorim, nu ne reprezinți. De la asta începem. Cu ce se va termina, tot nu e greu să ghicim.

Domnule prim-ministru, nu pot să-ți spun bine ai venit, dar mă voi bucura când vei pleca.

articol preluat de pe http://deschide.md/