(Sorin Breazu) De două ori aur pentru România. Canotorii tricolori sunt cei mai buni din lume

România are două fete și doi băieți de aur (olympic.org) - foto - greatnews.ro

foto – greatnews.ro
articol – Sorin Breazu – greatnews.ro
26 iulie 2015

Sorin Breazu - foto - greatnews.ro

Sorin Breazu – foto – greatnews.ro

Canotorii români au cucerit azi două medalii de aur la Campionatele Mondiale de tineret de la Plovdiv, în Bulgaria.Tricolorii s-au impus azi în probele de dublu rame masculin și dublu vâsle feminin.

Vlad Dragoș Aicoboae și Toader Andrei Gontaru au devenit campioni ai lumii la Under-23 de ani, depășind echipajele Australiei și Serbiei în proba de dublu rame masculin.

La dublu vâsle feminin, Iuliana Bejinariu și Ioana Vrânceanu au câștigat aurul mondial de tineret, învingând perechile din Noua Zeelandă și Olanda.

Ieri, România a cucerit aurul în proba de patru rame fără cârmaci, prin echipajul format din Dumitru Mariuc, Neculai Aniculesei, Dănuț Viorel Rusu, Alexandru Cosmin Macovei.

Tot azi, echipajul de opt rame cu cârmaci masculin (Mihăiță Iliuț, Sergiu Vasile Bejan, Gheorghe Costel Mihalescu, Vasile Agafiței, Constantin Adam, Eugen Alexandru Luca, Gheorghe Robert Dedu, Cristian Ivașcu, Adrian Munteanu) a ratat de puțin podiumul mondial, trecând linia de sosire pe locul 4, după Germania, SUA și Rusia.

Ieri, dar la Mondialele de Tineret la Kaiac-Canoe, sportivii din țara noastră au cucerit trei medalii de argint, după cum puteți citi AICI.

articol preluat de pe http://greatnews.ro/