Primul oraş artificial construit pentru a testa maşinile “fără şofer”

M City - Primul oraş artificial construit pentru a testa maşinile "fără şofer" - foto - businessmagazin.ro

M City – Primul oraş artificial construit pentru a testa maşinile “fără şofer”
foto si articol – businessmagazin.ro
23 iulie 2015

Oraşul denumit M City se întinde pe 13 hectare şi a fost construit de Universitatea Michigan pentru a testa maşinile “fără şofer”. Proiectul îşi propune să reproducă haos-ul urban modern, blocaje de trafic, pietoni imprevizibili, scrie Business Insider

Proiectul in care au fost investiti 10 milioane de dolari caută sa reproducă . M City dispune de multe lucruri pe care le-am putea găsi intr-un oraş obişnuit: 40 de faţade de cladiri, sens giratoriu, un tunel, intersecţii, semafoare, un pod şi chiar un robot pieton care este menit să testeze capabilităţile maşinilor de a evita accidente.

“Nu este o pistă de încercare, este un mediu de testare pentru vehiculele automatizate ale viitorului”, a declarat Peter Sweatman, directorul proiectului.

Producătorii auto au declarat că maşinile fără şofer ar putea fi puse în circulaţie în următorii cinci ani. Piaţa pentru tehnologia autonomă va creşte la 42 miliarde de dolari până în 2025, conform Boston Consulting Group, relatează Bloomberg.

În prezent maşinile sunt testate pe drumurile publice sau pe terenuri private. Până acum, maşina fără şofer de la Google a înregistrat 1,6 milioane de kilometri la bord pe drumurile din Silicon Valley si, de luna trecută, pe şoselele din Austin, Texas.

“Pe un drum public apar situaţii neprevăzute, dar se întâmplă o singură dată. În cadrul M City putem reproduce un eveniment de câte ori vrem” a spus Sweatman.

articol preluat de pe http://www.businessmagazin.ro/