Parlamentul se reuneşte marţi la ora 17.00, pentru votul privind numirea lui M.R. Ungureanu la SIE

foto - ro.wikipedia.org

articol – stiri.tvr.ro
foto – ro.wikipedia.org

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte marţi la ora 17,00 pentru a decide asupra nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, au precizat surse parlamentare.

A început o săptămână de foc în Parlament. Zilele acestea se dă testul majorităţii pentru validarea sau invalidarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Cele două Camere se reunesc marţi după-amiaza în plen. Social-democraţii au anunţat că nu-l vor vota pe Ungureanu. Nici ALDE nu va vota pentru nominalizarea făcută de preşedinte. În schimb, premierul interimar, Gabriel Oprea, precizează că UNPR susţine propunerea înaintată de şeful statului pentru funcţia de director al SIE.

La rândul lor, PNL şi UDMR vor vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea acestui serviciu.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că le-a explicat colegilor din PSD că singura soluție pentru rezolvarea problemei nominalizării lui Mihai-Răzvan Ungureanu la șefia SIE era aceea de a se convoca Parlamentul, acesta arătând că lipsa cvorumului în plenul comun de marți îl va obliga pe cel care va conduce ședința să o declare închisă și să anunțe data și locul următoarei reuniuni.

“Când ești într-o situație delicată întotdeauna trebuie să fii limpede, rece în decizie, câteodată colegii tăi se supără pentru asta, dar trebuie să le spună cineva care este adevărul. Mie îmi pare rău că sunt în această situație, dar convocarea plenului este cea mai bună soluție și este decisă de către Biroul permanent, bineînțeles că existau și altele, dar toate până la urmă aveau același final”, a spus luni Zgonea, la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale PSD, potrivit Agerpres.

Președintele Camerei a precizat că la ședința de plen comun de marți va participa doar el și probabil un secretar de la PSD, precum și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/