(video) Acest autocamion este deosebit de oricare altul şi este pe cale să schimbe felul în care conducem pe drumurile publice

foto - demilked.com

foto – demilked.com
articol – livebiz.ro

Pe şoselele din Argentina, Compania Samsung a pus în practică o idee pe cât de inedită, pe atât de simplă pentru ca toţi şoferii care doresc să depăşească autovehicule de mare capacitate, cum ar fi tirurile, să poată fi siguri că au suficient timp şi spaţiu pentru a efectua această manevră.

Drumurile care au doar o singură bandă pe sens pot fi de multe ori scena unor accidente rutiere nefericite şi acest lucru din cauza vizibilităţii scăzute în timpul depăşirii neasigurate, în special în cazul autovehiculelor de gabarit mare.

Pentru a diminua numărul accidentelor, Samsung a pus în teste un autocamion care pe uşile din spate ale remorcii are instalat un ecran LED de mari dimensiuni ce transmite imagini de la o cameră performantă instalată în faţa trailerului astfel încât şoferul maşinii care vrea să depăşească să poată face această manevră în cunoştinţă de cauză. În plus, camera este prevăzută cu vedere pe timp de noapte, astfel încât imaginile afişate pe ecran să fie utile şi după lăsarea întunericului.

Folosind această tehnologie video se încearcă salvarea multor vieţi şi diminuarea pe cât posibil a pagubelor materiale provocate de numeroasele accidente care se petrec anual pe şoselele din întreaga lume. Acest lucru va permite tuturor şoferilor care vor să depăşească autocamioane cu o lungime considerabilă să facă manevra în condiţii de siguranţă crescută şi să aibă mult mai multă vizibilitate.

articol preluat de pe http://www.livebiz.ro/

Samsung “The Safety Truck”