(video) Demn de SF. Qualcomm lucreaza la telefonul care gandeste singur!

Zeroth

gadgetreport.ro

Qualcomm a anuntat la Mobile World Congress de la Barcelona ca testeaza o platforma, cu nume de cod Zeroth, care va integra procesorul Snapdragon 820 şi va folosi o serie de algoritmi software inteligenţi pentru a controla dinamic nivelul securităţii şi interactivităţii în funcţie de modul de utilizare şi de mediul ambiant. Cu alte cuvinte, telefoanele ce vor fi dotate cu aceasta tehnologie vor fi capabile sa ia singure decizii!

Tehnologia Zeroth va permite smartphone-ului sa anticipeze, practic, dorintele utilizatorilor, fie ca vor sa faca o fotografie (atunci cand ridica telefonul spre un obiectiv anume), fie vor sa deschida o anumita aplicatie, cand primesc o notificare.

Ganditi-va la varianta in care, intr-un viitor destul de apropiat, telefonul iti va spune, printre altele, cum stai cu sanatatea, ce programe interesante poti vedea la televizor, iti va atrage atentia ca ai de platit facturi sau ca ai uitat sa cumperi ceva pentru acasa.

Telefonul va deveni un adevarat asistent personal care iti va analiza viata si va incerca sa te ajute in fiecare zi.

Detalii aflati din clipul video de mai jos.

Qualcomm nu a dezvaluit alte detalii despre aceasta tehnologie si prea putine despre noul procesor Snapdragon 820 pe 64-bit (Kryo). Qualcomm isi propune sa distribuie Zeroth producatorilor de telefoane pentru testatare si, in functie de feedback-ul primit, sa treaca la integrarea acesteia in noile procesoare.

Tot la MWC Barcelona, Qualcomm a prezentat o alta noua tehnologie, Sense ID, care vine sa revolutioneze cititoarele de amprente. Sense ID foloseşte un modul de detecţie cu ultrasunete, de 9 x 4 milimetri, care poate culege detalii 3D, astfel ca va putea fi amplasat oriunde in telefon.

articol preluat de pe http://www.gadgetreport.ro/