(Alexandru Vakulovski) Albumul rușinii

Alexandru VAKULOVSKI - Albumul rușinii

foto – deschide.md
articol – Alexandru Vakulovski – deschide.md
25.05.2015

Alexandru Vakulovski - foto - facebook.com/alexandru.vakulovski

Alexandru Vakulovski – foto – facebook.com/alexandru.vakulovski

Acum două săptămâni am plecat dintr-un Chişinău curat, frumos. La întoarcere am găsit un oraş în care curge mizeria din panourile electorale. Pentru că majoritatea celor care vor la putere nu ne fac cinste nici nouă, nici Chişinăului. Din contra, ei şi-au bătut joc continuu nu doar de Chişinău, ci şi de Moldova noastră amărâtă. Altfel ar fi fost fără ei. Chiar şi în aceste zile în care cutia poştală este burduşită cu mutre dizgraţioase, care se împrăştie peste tot ca puful de plop, înainte de-a ajunge la gunoi.

Este interesant că din panourile electorale „catindaţii” ne iau în continuare de proşti, bagă minciuni cu nemiluita. Sloganuri de doi bani, total opuse realităţii. Cel care-i hoţ, strigă despre hoţi. Cel care n-a fost gospodar, se prezintă ca marele gospodar. Cel care n-a avut nici vorbe, nici fapte, acum vrea să facă legătura între ele. Nu e singurul şi nici pe departe nu e primul. Cea care ne ameninţa cu măcelul, acum ne spune de ordine şi o cred. Ţi se face şi rău când din panouri vezi că ţi-e pomenită familia. Doamne fereşte, e ca o înjurătură.

Ăştia nu se mai satură să mintă şi să facă murdărie. De fapt, am putea face un catalog al ruşinii, cu panouri de la Aeroport până la ieşirea din oraş spre Străşeni. Imaginile cu panourile electorale să apară în catalog la fel de des cum apar în oraş. Atunci am observa şi mai uşor că cei care ne mint mai mult, cei care au furat mai mult – apar mai des în reclame. În loc să se ascundă, ei umblă cu rahatul pe băţ. De unde au atâţia bani de dat pe panouri şi fiţuici electorale, pentru că se pare că au băgat sume imense în gunoi?! Cu cât mai corupt e candidatul la primărie, cu atât mai mult bagă în campanie. Zici că vezi miliardul furat scos înapoi la alegeri, doar ca să rămână la putere.

Pentru mine efectul campaniei e invers – mă convinge cel care are mai puţine panouri prin oraş, care nu te agresează la tot colţul. Chişinăuienii sunt în general paşnici, cum observa poetul român Bogdan Lypkhan, stabilit la Chişinău. Nu există probleme între etnii, între oamenii cu păreri politice diferite. Devenim nervoşi doar la instigarea politicienilor. Ei ne scot din sărite, apoi ne scot în stradă. Acum îi vedem: hidoşi, mincinoşi. Să-i cunoaştem, să le cerem miliardul înapoi.

articol preluat de pe http://deschide.md/