Ministrul Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu directorii școlilor românești din Transnistria

scoala transnistria

foto – europeanul.org
articol – AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Ștefan Gabrea)

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut o întâlnire vineri cu directorii școlilor românești din Transnistria, cu ocazia vizitei oficiale efectuate în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat difuzat sâmbătă de MAE, Angel Tîlvăr a subliniat rolul educației și al limbii române și grafiei latine pentru păstrarea identității românești. De asemenea, el a reconfirmat sprijinul pe care Departamentul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni îl va acorda în continuare școlilor românești, asigurând interlocutorii că problemele acestora reprezintă o prioritate pe agenda sa, atât ca membru al Guvernului României, cât și ca parlamentar. Ministrul delegat și-a exprimat respectul și înalta sa apreciere pentru profesorii din școlile românești din Transnistria.

Directorii școlilor au confirmat importanța grafiei latine în procesul de educație în limba română și de păstrare a identității românești. Ei au prezentat situația din regiune și problemele cu care se confruntă și au semnalat nevoia constituirii unui fond de carte în limba română pentru toate disciplinele, precum și pentru o finanțare corespunzătoare a procesului de învățământ, prin asigurarea unor condiții bune pentru elevi și cadre didactice. Directorii au subliniat importanța menținerii contactului cu spațiul cultural și de învățământ românesc.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/