Ora Pământului 2015: 28 martie, între 20:30-21:30

ora pamantului

foto sy articol – ora-pamantului.ro

Mulțumim tuturor celor care au înfruntat vremea potrivnică pentru a ne fi alături de Earth Hour astă seară în Herăstrău!…

Posted by WWF-Romania on 28 martie 2015

Palatul Victoria – Guvernul României

Posted by Guvernul României on 28 martie 2015

Ora Pământului 2015

sursa – https://www.youtube.com

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Sărbătorim Earth Hour de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților.

Campania de anul acesta este o invitație să ne dăruim energia naturii – de Earth Hour și apoi în fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit și, deci, mai sănătos. Mesajul și îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este Dăruiește naturii din energia ta!

Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

La nivel de orașe, provocăm autoritățile și asociațiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acțiuni de mediu care să culmineze pe 28 martie cu un cros de amploare, pe un traseu prestabilit – Crosul Ora Pământului, unde să se adune toți cetățenii preocupați de natură și pasionații de alergare.

În București pregătim un eveniment cu activități sportiv-recreative și artistice în Parcul Herăstrău, iar de Ora Pământului stingem luminile și invităm pe toată lumea să iasă la alergare sau la o plimbare prin oraș, dedicată Pământului. Crosul sau alergarea simbolică nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și să promoveze cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume. Ne vom consuma energia alergând sau plimbându-ne, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi și mai actual decat oricând și că suntem pregătiți să investim propria energie pentru a-l proteja. Dorim să promovăm, în același timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism.

Pentru cei care își propun să organizeze Crosul Ora Pământului, am pregătit un ghid cu informații utile, idei și sfaturi.

Vă încurajăm să descărcați afișul oficial Earth Hour și să îl personalizați cu datele evenimentelor pe care le organizați sau să îl folosiți în mediul online pentru a arăta că participați la eveniment(e); alternativ, ne puteți scrie la office@wwfdcp.ro și vi-l punem la dispoziție prin email.

cititi mai mult pe http://ora-pamantului.ro/