Școlile românești din Transnistria, inspectate de experți din regiune

Școlile românești din Transnistria - foto preluat de pe independent.md

foto si articol preluate de pe independent.md

Specialiştii așa-zisului Minister al Educaţiei din regiunea transnistreană vor inspecta, cu participarea reprezentanţilor de la Chişinău, şcolile cu predare în limba română din Transnistria, scrie infotag.md.

Discuţiile au avut loc între grupurile de experţi pentru educaţie de pe ambele maluri ale Nistrului cu scopul de a stabili nivelul de lichidare a abaterile depistate anterior şi de a afla nivelul de pregătire a instituţiilor pentru un nou an şcolar.

În cadrul şedinţei la Oficiul din Chişinău a Misiunii OSCE, ambele părţi au făcut un schimb de opinii privind un spectru larg de subiecte despre agenda actuală şi au convenit asupra necesităţii de a continua discuţiile la obiect, în primul rând pe o serie de aspecte urgente, reglementarea căror ar aduce un efect practic vizibil.

Totodată, s-a convenit asupra desfăşurării următoarei şedinţe a experţilor în a treia decadă a lunii iunie. În cadrul acesteia părţile se vor axa pe discutarea aspectelor organizaţionale şi juridice, legate de definirea mecanismului reciproc acceptabil de confirmare a autenticităţii documentelor de studii, eliberate de așa-zisele universităţi din Transnistria.

În Transnistria funcţionează opt şcoli cu predare în limba română în care studiază circa 2.000 de elevi.

articol preluat de pe http://independent.md/