(Alexandru Vakulovski) PD-ul cel bun

foto - deschide.md

foto – deschide.md
articol – Alexandru Vakulovski – deschide.md (protv.md)

Alexandru Vakulovski - foto - facebook.com/alexandru.vakulovski

Alexandru Vakulovski – foto – facebook.com/alexandru.vakulovski

Chişinăul e un oraş  frumos, păcat că avem din când în când alegeri. Sau: păcat că avem politicieni care-l umplu de gunoi. Tone de hârtie ajung pe stradă, pe garduri, în cutiile noastre poştale. Tone de hârtie cheltuite aiurea, care de obicei în aceiaşi zi ajung gunoi aruncat direct pe trotuare şi în scările blocurilor. În această perioadă trebuie să avem grijă să golim cutia poştală, mai des decât găleata de gunoi, pentru că nu mai e loc pentru facturi.

Cel mai mizerabil din acest punct de vedere este don Dodon. El, cu ai săi socialişti, produce gunoi fără întrerupere, tot anul, nu doar la alegeri. Locul doi, la alegerile astea, îl are omul cu numele batjocorit: Vasilii Chirtoca. Locul trei e ocupat de PLDM şi PD, la egalitate.

Dar mizeria ne intră şi în case, nu doar în cutiile poştale. Pentru asta există televizoarele, chiar şi internetul, de unde când ţi-e lumea mai dragă apare Zina Carabina cu pielea întinsă pe faţă şi-ţi face cu ochiul. Cum a întinerit baba asta? Oare nu e vampir? Altă explicaţie nu am.

Dar nimeni nu se compară cu producătorii de gunoi PD-işti de la TV. Da, toţi au un oarecare spaţiu pentru publicitate electorală. Doar că PD-ul nu se limitează la spaţiul primit. Nu degeaba deţin cele mai multe posturi de televiziune din Moldova. Campania electorală s-a înfiltrat bine la ştiri, ca musca. Astfel, zi de zi, de la un buletin de ştiri la altul, îi putem urmări pe candidaţii PD din toată Moldova. Suntem convinşi de reporteri (echidistanţi şi obiectivi) că primarii PD-ului sunt cei mai buni, că merită să rămână la putere, că au planuri măreţe pe care nu vor reuşi să le înfăptuiască dacă nu vor primi încă un mandat. PD-ul nu este menţionat în reportaje, apare scris doar la prezentarea „eroilor”. Cred că tuturor li-e clar: după atâtea ţepe, nici dracul n-ar vota PD-ul. A devenit ruşinos să te prezinţi ca PD-ist. Şi atunci reporterii ne bagă la înaintare omul, apoi vedem scris, undeva mic, şi partidul din care face parte.

Prin publicitatea electorală mascată, oamenii sunt convinşi că Lupul cel rău este de fapt Lupul cel bun. Nu mă refer la Marian Lupu, deşi nu greşesc foarte mult dacă aş face-o. Lupul care a mâncat Moldova ca pe bunicuţa din poveste acum iar e înfometat. Produce gunoi, pe care ni-l prezintă ca pe ambalaj de bomboane.  Înainte de-a vota primarul, uitaţi-vă ce partid reprezintă. Omul bun nu poate fi într-o echipă coruptă. Lupul cel rău nu va fi niciodată Lupul cel bun.

articol preluat de pe http://deschide.md/