Solomon Wigler, consilierul lui Oprescu, a fost arestat preventiv

7079832_mediafax_foto_marius_dumbraveanu_83727400

REFERAT DNA: Consilierul lui Oprescu primea mita in Primarie. O autorizatie, semnata de primar (sursa foto: Marius Dumbraveanu- Mediafax Foto)
Foto: Solomon Wigler este cel din dreapta imaginii, cu ochelari (preluat de pe b365.ro)
articol – stiri.tvr.ro

Un apropiat al primarului general al Capitalei a primit mandat de arestare după ce a luat mită 25 de mii de euro. Solomon Wigler a fost, până joi, consilier personal al primarului. Procurorii spun că ar fi cerut în total 230 de mii de euro. Banii primiţi noaptea trecută reprezentau o tranşă din mită. Consilierul, care are o avere fabuloasă, a fost suspendat din funcţie.

Unul dintre oamenii de încredere ai primarului Oprescu, Solomon Wigler, a fost prins în flagrant delict primind 25 de mii de euro. În schimbul banilor, consilierul îi promisese unui om de afaceri obţinerea unui plan urbanistic zonal pentru un teren din sectorul 5. Pentru asta era nevoie de un vot pozitiv în Consiliul General al Capitalei, pe 28 mai.

Practic, proiectul a fost susţinut de toate formaţiunile politice din Consiliul General.

Wigler ceruse pentru asta 51 de mii de euro.

La data de 03.06.2015, Solomon Wigler a fost surprins în flagrant delict de organele de urmărire penală în timp ce a primit suma de 25.000 euro de la omul de afaceri. Cu prilejul remiterii sumei de bani, Solomon Wigler a reiterat și pretinderea sumei de 26.000 euro, restul din suma total pretinsă de 51.000 euro. (Sursa: Referatul procurorilor)

Procurorii susţin că Wigler nu este la prima infracţiune.

În 2013, ar fi primit peste 125.000 de euro în schimbul unor avize, tot în cazul construirii unui supermarket. Aproape jumătate din sumă a fost primită de consilierul lui Oprescu în biroul său de la etajul 14 din Primărie, la doar câţiva metri de cabinetul primarului general.

Primarul General al Municipiului Bucureşti a luat măsurile care se impun în conformitate cu legislaţia în vigoare, procedând la suspendarea domnului Solomon Wigler din funcţia de consilier, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Deşi la Primărie câştiga, potrivit ultimei declaraţii de avere din 2012, mai puţin de 2.500 de lei pe lună, Solomon Wigler are o avere uriaşă – echivalentul a 300 de mii de euro în conturi, două case, un apartament în Bucureşti, dar şi un teren de 6 hectare şi jumătate în Popeşti Leordeni.

Wigler are şi ceasuri, bijuterii, tablouri şi obiecte de cult de aproape 2 milioane de euro, plus două maşini scumpe. A împrumutat aproape 130 de mii de euro unor persoane fizice.

ACTUALIZARE 18.45 Solomon Wigler, consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv. DNA a început urmărirea penală pentru infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale).

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a suspendat din funcția de consilier pe Solomon Wigler, reținut de DNA pentru trafic de influență.

Potrivit comunicatului, Solomon Wigler, a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 euro și a primit în mai multe tranșe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri.

Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria municipiului Bucureşti.

El a fost denunţat de omul de afaceri de la care a pretins banii.

Potrivit declaraţiei de avere Solomon Wigler are în conturi peste 300 de mii de euro, două case şi un apartament în Bucureşti dar şi un teren de şase hectar în Popeşti Leordeni.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro