(epochtimes-romania) “Am venit să te salut, frate de peste Prut!”- Înfrăţire simbolică la kilometrul 0 al Capitalei

"Am venit să te salut, frate de peste Prut!"- Înfrăţire simbolică la kilometrul 0 al Capitalei - foto: captura video - epochtimes-romania.com

“Am venit să te salut, frate de peste Prut!”- Înfrăţire simbolică la kilometrul 0 al Capitalei

foto: captura video – epochtimes-romania.com
articol: epochtimes-romania.com

8 iulie 2016

 

În jur de 100 de tineri de pe ambele maluri ale Prutului s-au prins vineri, în hora Unirii, la km 0 al Capitalei, în cadrul unei acţiuni menite să marcheze startul oficial al unei campanii de suflet pentru milioanele de români – Vara înfrăţeşte ţara -, campanie organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Cu siguranţă, aceste momente îşi merită pe drept titlul de extrem de emoţionante pentru toţi, pentru fraţii români de pe ambele maluri ale Prutului. Spun asta ca o tânără basarabeancă venită aici în aşteptarea unei îmbrăţişări sincere pentru că da, noi trecem Prutul, venim cu un mesaj puternic, un mesaj al Unirii şi totuşi câteodată ne lipseşte o îmbrăţişare frăţească şi astăzi am primit-o. Suntem siguri că o să menţinem această frumoasă legătură. O să vizităm ţara deja în componenţa unei familii pentru că până la urmă sângele şi istoria ne-au demonstrat un singur lucru – suntem un popor cu o singură limbă şi o singură cultură“, a declarat pentru Epoch Times Valeria, o tânără de 19 ani venită din Streşeni pentru evenimentul de astăzi.

vedeti inregistrare video aici

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com