(video) Stare de urgenta in Peru, din cauza unor proteste foarte violente. Populatia se impotriveste unui proiect minier

Stare de urgenta in Peru - foto - stirileprotv.ro

foto si articol – stirileprotv.ro

Peru a declarat stare de urgenta in doua provincii, dupa ce protestele declansate din cauza unui proiect minier au devenit foarte violente.

“Guvernul a anuntat instituirea starii de urgenta in toate districtele din Islay si Mollendo, pentru 60 de zile”, a anuntat presedintele, vineri noaptea, conform CNN.

“Guvernul Presedintelui (Ollanta) Humala va apara Constitutia cu fermitate, pentru dreptul tuturor cetatenilor din Peru de a trai in pace”, se mai arata in comunicat. De asemenea, politia nationala si fortele armate vor fi chemate pentru mentinerea ordinii.

Intr-o inregistrare video citata de CNN se arata ca cel putin un protestatar ar fi murit din cauza ranilor, la mina de cupru Tia Maria. De asemenea, au existat conflicte violente intre protestatari si politie, care a folosit gaze lacrimogene.

Protestele au fost declansate dupa ce compania Southern Copper a anuntat ca intentioneaza sa deschida o mina. Protestatarii sustin ca acest proiect va polua mediul inconjurator si va avea foarte putine beneficii pentru economia locala.

Guvernul a facut tot pentru a asigura siguranta mediului, insa a fost fortat sa faca aceasta miscare din cauza unui “mic grup”, a declarat seful cabinetului premierului Padro Cateriano, intr-o conferinta de presa.

articol preluat de pe http://stirileprotv.ro/

Peru: man shot dead by police during mining protest, says union

sursa – https://www.youtube.com