(video) În jur de 5 mii de oameni au protestat duminică în centrul Chișinăului, cu ocazia împlinirii a 6 ani de la protestele din 7 aprilie

protest chisinau aprilie 2015

foto si articol – independent.md

Acțiunea, organizată de Platforma Civică Demnitate și Adevăr – DA, s-a desfășurat în Scuarul Catedralei și a fost urmată de un marș până la Parlament, acolo unde manifestanții au scandat împotriva tuturor celor 101 deputați „care își servesc propriile lor interese, dar nu cele ale cetățenilor”.

Ulterior, cele câteva mii de persoane participante la acțiune au sosit în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde au aprins lumânări în memoria victimelor protestelor din aprilie 2009.

(FOTO și VIDEO) Câteva mii de oameni au manifestat duminică în centrul capitalei

În luările de cuvânt manifestanții au condamnat felul în care la 6 ani de la proteste Republica Moldova s-a transformat dintr-un „stat comunist” în unul „oligarhic”, care a ajuns „să jefuiască proprii cetățeni” chiar mai mult decât se întâmpla în perioada 2001-2009.

Protestatarii au cerut „adevărul despre 7 aprilie 2009”, condamnarea celor vinovați pentru acțiunile de atunci, care au dus la devastarea instituțiilor statului și la moartea a mai mulți protestatari.

De asemenea, a fost condamnată actuala „guvernare oligarhică”, care a deturnat scopul tinerilor ce au protestat în a aprilie 2009 pentru a avea o țară europeană, dar au primit la schimb „un stat captiv”.

Video: Curaj TV.

articol preluat de pe http://independent.md/