“Galațiul nu te mai vrea”. Protest împotriva modului în care este condus oraşul. Topul nemulțumirilor gălățenilor

protest-Galati

Silvia Vrinceanu – romaniacurata.ro

Gălăţenii au ieşit în stradă pentru a le arăta administratorilor oraşului că “aşa nu se mai poate” şi că a venit vremea să se ţină cont şi de doleanţele lor. Grupul de inițiativă ”Galațiul nu te mai vrea” a organizat sâmbătă, 7 martie, un protest “față de incompetența autorităților locale în rezolvarea/administrarea problemelor orașului” în faţa Prefecturii, întrucât nu le-a fost aprobată solicitarea de a se aduna în faţa Primăriei. La protest au participat în jur de 40-50 de cetăţeni care s-au mobilizat pe reţelele sociale pentru acest “exerciţiu al civismului”. ”Toate partidele – aceeași mizerie”, ”Vă rugăm să nu scuzați, nu producem cât furați”, ”Stop mafiei politice și corupției din Galați” sau ”Pierdut încrederea în clasa politică. O declar nulă”, acestea sunt mesajele care au putut fi citite pe bannerele protestatarilor.

Cei prezenţi spun că nemulţumirile lor nu sunt îndreptate doar împotriva actualului primar, Marius Stan, care a trecut anul trecut de la PNL la UNPR, ci a tuturor politicienilor oneroşi care s-au perindat prin administrația locală în ultimii 25 de ani. “Mesajul principal transmis de cei prezenți a fost că oamenii de bună credință nu se pot asocia cu entități politice care se identifică cu corupția și în cadrul cărora ar deveni colegi cu cercetați penali, infractori dovediți, foști și actuali pușcăriași”, spun organizatorii protestului.
(…)

Topul problemelor din oraşul Galaţi (priorităţile celor care s-au alăturat comunităţii “Galaţiul nu te mai vrea”, în urma unui vot derulat pe internet):

Conectarea orașului la axele rutiere europene (autostrăzi/drumuri expres)

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere/Consolidarea falezei

Adunarea celor 16.000 de maidanezi de pe străzi

Reînființarea cinematografelor sau construirea unui Cinema City

Construirea de parcări (supraetajate)/ Asfaltarea trotuarelor

Investiții în Transurb (societatea de transport) și eliminarea dubițelor

Iniţierea unui plan de dezvoltare durabilă a orașului pe termen mediu și lung

Reamenajarea parcurilor actuale și înființarea unora noi (spații verzi)

Schimbarea sistemului de canalizare (cauza surpărilor)

Înlocuirea imediată a copacilor tăiați cu puieți

Contorizarea individuală a consumului de apă rece (apartamente)

Între alte solicitări pe care le au de la municipalitate, gălăţenii au mai propus transmiterea live TV/livestream a ședințelor Consiliului Local, consultarea societății civile cu privire la deciziile de interes public, dar şi interzicerea alocării de fonduri publice pentru construirea de noi biserici.

cititi mai mult pe http://www.romaniacurata.ro/galatiul-nu-te-mai-vrea-protest-impotriva-modului-in-care-este-condus-orasul-topul-nemultumirilor-galatenilor/

sursa https://m.youtube.com