(Romania Curata) Protest la UNATC. Cum încearcă conducerea să explice decizia Comisiei de Etică

unatc-6

foto – facebook.com
articol – romaniacurata.ro

Studenții Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografice (UNATC) au blocat astăzi rectoratul instituției, în semn de protest față de decizia Comisiei de Etică de a-i desface contractul de muncă lectorului Andrei Rus, pentru că a criticat în spațiul public universitatea (detalii aici).
În fața clădirii s-a strigat ”Demisia!”, după care studenții au au realizat un sit-in în clădire. Mai jos puteți vedea cum conducerea încearcă să explice decizia Comisiei de Etică. Stabiliți voi dacă reușește…

Studentii UNATC lupta pentru dreptul de a afla motivele "secrete" ale Comisie de Etica, pentru care s-a votat desfacerea contractului de munca al lectorului Andrei Rus !!!

Posted by Iasmina Ioana on Friday, May 29, 2015

Protestul studenţilor a început în jurul orei 12:00 în curtea sediului UNATC, unde s-au strâns circa 100 de persoane, studenţi, absolvenţi, profesori şi simpli susţinători ai lectorului Andrei Rus. Aceştia au semnat o petiţie prin care îşi exprimă în mod public dezacordul față de decizia Comisiei de etică a UNATC din data de 27.05.2015, în urma căreia s-a hotărât desfacerea contractului de muncă al lectorului universitar doctor Andrei Rus.
Studenţii au scandat: „Vrem dreptate în universitate”, „UNATC reformează-te”, „Solidaritate”, „Demisia”.

Unul dintre studenţi a declarat pentru România Curată că „Problema generală e lipsa de transparenţă în acţiunile celor din Senat, precum şi felul în care sunt puşi în post profesorii, faptul că 90% din buget se duce pe salariile profesorilor, faptul că profesorii care dau meditaţii profesorilor de liceu sunt şi în comisiile de admitere”. Acesta a afirmat că cei din conducere au încercat să-i mute într-o sală izolată din UNATC, unde să poată protesta fără să deranjeze pe nimeni, însă acesta afirmă că vor rămâne în faţa instituţiei aşteptând rectorul.

Profesorii Florin Zamfirescu şi Doru Ană au încercat să convingă protestarii să mute locul protestului într-un amfiteatru, pentru a „discuta civilizat”, însă protestarii i-au refuzat cerându-le demisia.

După o oră protestul s-a mutat pe holul din faţa biroului Rectorului, protestarii blocând accesul în birou. Preşedintele comisiei de etică, Ştefan Velniciuc, s-a prezentat în faţa protestarilor încercând să justifice decizia Comisiei de Etică pe care o prezidează. Acesta a refuzat să citească decizia dată de Comisie în 27 mai.

articol preluat de pe http://www.romaniacurata.ro/

sursa – https://www.youtube.com/