(stirileprotv.ro) Mars in Bucuresti pentru introducerea educatiei sexuale in scoli. Voluntarii s-au ales cu o amenda pentru o “sfoara intima” (video)

Mars in Bucuresti pentru introducerea educatiei sexuale in scoli - foto: facebook.com

foto: facebook.com
articol: stirileprotv.ro

28 septembrie 2015

Educatia sexuala trebuie sa devina materie obligatorie in scoli. Acesta este mesajul pe care peste 60 de ONG-uri l-au transmis luni autoritatilor.

Ca sa fie siguri ca ii aude cineva, voluntarii au marsaluit de la o institutie la alta, cu pancarte in maini. Tara noastra se afla in fruntea unui top negru in ceea ce priveste sarcinile in randul minorelor. Iar bolile cu transmitere sexuala au inceput sa apara si la copii sub 14 ani.

“Educatia sexuala e un drept”, “Nu e rusine, e despre mine”, sunt mesaje cu care acesti tineri incearca sa convinga autoritatile sa introduca o asemenea materie obligatorie in scoli.

Alexandru Nita, Militia Spirituala: “Parintilor le-a fost jena sa vorbeasca cu mine despre subiectul asta si a fost nevoie sa ma informez singur de pe internet.”

Mesajele, sustinute de 60 de organizatii non guvernamentale, au ajuns la Guvern, la Ministerul Educatiei, la Institutul de Stiinte ale Educatiei si la Ministerul Sanatatii.

Si cum totul are un pret, pentru ca nu au avut autorizatie pentru flashmob, jandarmii i-au amendat pe voluntarii care au intins o sfoara, de care au prins piese de lenjerie intima sau teste de sarcina ca sa-si sustina cauza.

Carmen Radu, asociatia FRONT: “Jandarmeria romana considera ca suntem un pericol public, nu mai exista libertate de miscare.”

Demersul celor 60 de ONG-uri vine intr-un moment in care Romania are cea mai ridicata rata de sarcini nedorite la adolescente din Uniunea Europeana, de 3 ori peste medie.

In Romania nu vorbim doar despre lipsa orelor de educatie sexuala in scoli, ci si despre lipsa acuta de programe de preventie. In multe tari europene, elevii isi pot lua prezervative gratuite chiar din scoli. La noi insa, doar li se vorbeste despre ele.

Statisticile arata ca 3 din 10 romance nu folosesc nicio metoda de contraceptie. Iar bolile cu transmitere sexuala au aparut si la copii sub 14 ani.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai Educatiei au transmis ca iau in calcul introducerea orelor de educatie sexuala in scoli. Dar nu au precizat cand vor aparea in programa.

articol preluat de pe: http://stirileprotv.ro/