Protest la TVR. Sindicatul TVR va acţiona în instanţă decizia de reducere a salariilor cu 20%

foto - stiri.tvr.ro

foto si aericol – stiri.tvr.ro
29 iulie 2015

Sindicatul reprezentativ din TVR va ataca în instanţă hotărârea Consiliului de Administraţie de reducere a salariilor cu 20 la sută. Angajaţii au continuat să picheteze biroul preşedintelui-director general. Marţi, conducerea TVR a anunţat reducerea săptămânii de lucru de la cinci la patru zile şi, implicit, tăierea venitulor. Măsurile fac parte din planul de redresare financiară a televiziunii publice.


Sindicaliştii susţin că tăierea salariilor nu respectă Codul Muncii şi de aceea au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În jur de 100 de angajaţi ai televiziunii publice au protestat şi astăzi în curtea instituţiei.

Protestatarii susţin că nimeni nu le-a prezentat cifre care să demonstreze eficienţă măsurii.

Protestatarii susţin că nimeni nu le-a demonstrat, cu cifre, eficienţa măsurii de tăiere a salariilor.

Conducerea TVR a anunţat marţi că de la 1 august şi până la sfârşitul anului vor fi tăiate cu 20 la sută salariile angajaţilor, mai puţin ale celor care lucreză la foc continuu. De asemenea, vor fi reduse şi sumele pentru drepturile de autor şi pentru contractele pe durată determinată. Măsurile fac parte din planul de redresare financiară a Televiziunii Publice.

ANAF a blocat conturile TVR pentru neplata unei datorii de 10 milioane de lei. Datoriile totale ale instituţiei se ridică însă la aproape 200 de milioane de euro.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/