(Loredana Diacu) Platforma Unionistă Acţiunea 2012 cere sprijin pentru elevii români din Comrat

foto - bejanstefan.wordpress.com

articol – Loredana Diacu – epochtimes-romania.com
29 iulie 2015

Platforma Unionistă Acţiunea 2012, alături de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, a demarat în aceste zile campania de strângere de fonduri pentru Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Comrat, oraş din autonomia găgăuză a Republicii Moldova, unde elevii români studiază în condiţii greu de imaginat.

“Instituţia căreia nu i se dădea mari şanse de supravieţuire în anii ’90, atunci când găgăuzii au cerut autonomie faţă de Chişinău, are nevoie de suma de 14.000 de euro pentru înlocuirea sistemului învechit de încălzire termică a clădirii. În fiecare iarnă, cei 200 de elevi care împart curtea cu Şcoala nr. 2, de limbă rusă, studiază în condiţii greu de imaginat. Acţiunea 2012 a reuşit să strângă până în prezent suma de 3500 de euro, iar pentru restul de 10500 de euro lansează un apel de solidaritate către cei dornici să-i ajute pe copiii care învaţă în limba română în regiunea de sud a Republicii Moldova.” informează Acţiunea 2012 într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În Găgăuzia funcţionează numai două licee cu predare în limba română, două insule de românism. Fiecare cetăţean poate contribui la viitorul acestor elevi curajoşi, donând orice sumă de bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care aceştia învaţă”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Liceul românesc din Comrat are nevoie de lucrări serioase de modernizare. Să dăm o mână frăţească de ajutor elevilor şi cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în instituţie, să contribuim prin fapta de azi la ziua de mâine a liceului!”, a îndemnat Anatol Ursu, reprezentant al Mişcării Civice Tinerii Moldovei.

Toţi cei care doresc să sprijine, prin donaţii, lucrările de încălzire termică în Liceul ,,Mihai Eminescu” din Comrat o pot face până pe data de 31 august, de Ziua Limbii Române, atât în România, cât şi în Republica Moldova, prin transfer bancar, cu menţiunea ,,Donaţie pentru liceul românesc din Comrat”, sau direct, la sediile asociaţiilor. Mai multe detalii puteţi afla intrând aici şi aici

articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com/
foto – bejanstefan.wordpress.com