Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Avatarurile unor seductii

decembrie 16, 2014 @ 18:00

Dragi unionisti,
Institutul Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate“, asociatie membra a Platformei Unioniste Actiunea 2012, ne invita marti 16 decembrie 2014 , ora 18:00 la premiera de sala a filmului ” Avatarurile unor seductii”. Radu Gaina, alaturi de invitatii sai va propune la Clubul Taranului, o evocare si o dezbatere.
Deceniile interbelice, cu tumultul si exuberanta lor au cerut societatii noastre un sustinut efort  de a schita noul chip al modernitatii romanesti. Imposibil sa nu ne raportam la epoca aceasta, tot asa cum numai o slaba judecata ar refuza sa-i cunoasca perplexitatile…Barbati si femei, religiosi piosi sau secularizati militanti, majoritari si minoritari, extremisti de dreapta sau stingisti bolsevizanti, “trairisti” si carturari, liceeni debutanti sau stilpi venerati ai culturii nationale, chiar si indiferenti, toti s-au simtit chemati  sa propuna o viziune. In acest  peisaj uman, NAE IONESCU ( 1890-1940) a fost un fel de “sarea si piperul” freneziei acestor cautari.Considerat “geniu” de catre unii dintre contemporani, mai ales tineri, “cabotin superior” de altii i s-au reprosat multe , inca din timpul vietii si , inca si mai multe, dupa moarte. Nici in epoca, nici astazi nu a lasat pe nimeni indiferent.
Preocupat de ani buni de personalitatile Romaniei noastre RADU GAINA a realizat pentru Televiziunea Romana un numar semnificativ de filme, incercind sa raspunda unui interes real. Cu filmul “Avatarurile unor seductii” Radu Gaina se exerxeaza in chiar miezul personalitatii contradictorii a filozofului, apoleget crestin si logician, profesorului si jurnalistului Nae Ionescu.
Va asteptam cu drag alaturi de noi,
Platforma Unionista Actiunea 2012
0733696233

Detalii

Data:
decembrie 16, 2014
Timp:
18:00
Event Category:
Etichete Eveniment:

Organizator

Institutul Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate

Lasa un comentariu