Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

FREE KHADIJA – Adunare publică de solidarizare cu jurnalista Khadija Ismayilova

decembrie 10, 2014 @ 14:00 - 16:30

Miercuri, 10 decembrie, organizăm un eveniment de solidarizare cu colega și prietena noastră Khadija Ismayilova, jurnalistă de investigație din Azerbaidjan. Pe 5 decembrie Khadija a fost arestată la Baku și urmează să petreacă două luni în închisoare, în așteptarea unui proces fără nicio bază reală.

Este acuzată de a-l fi adus pe un reporter în situația de a se sinucide. Acesta, colaborator la Radio Europa Liberă, ca și Khadija, susține că ea și-ar fi convins șefii să renunțe la serviciile lui jurnalistice.

Nu este prima încercare a guvernului azer de a o intimida pe Khadija. Ea și familia ei au fost harțuite în repetate rânduri de autoritați, urmare a anchetelor pe care le-a publicat în legătură cu afacerile ilegale ale familiei prezidențiale.

De altfel, Khadija, reporter la Radio Europa Liberă și la Organized Crime and Corruption Reporting Project (rețea din care face parte RISE Project), a investigat împreună cu noi afacerile ascunse ale familiei presedintelui Ilham Aliyev, investiții aflate în spatele unor firme din Panama.

Khadija este unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație din regiune, fiind premiată la nivel internațional cu Courage in Journalism Award, Global Shining Light Award etc. Nu cu mult timp în urmă, ea a afirmat, într-un discurs public, că nu va părăsi Azerbaidjanul, în ciuda harțuirilor la care este supusă, și că “dacă acesta este prețul pe care trebuie sa îl plătesc pentru investigațiile mele, voi merge la închisoare”.

Prin acest eveniment public încercăm să transmitem guvernului azer că nu poate proceda așa, fără să se aștepte la repercusiuni internaționale.

Vă așteptăm miercuri, 10 decembrie, de la ora 14:00, in fața Ambasadei Republicii Azerbaidjan (str. Grigore Gafencu nr. 10, Sector 1, București), să susținem cauza Khadijei.

**Cei care doresc să trimită scrisori de protest la Ambasadă sunt rugați să ne contacteze, la adresa de e-mail riseprojectro_at_gmail.com, pentru a le trimite un model de scrisoare oficială.

Detalii actualizate despre arestarea și detenția Khadijei, dar și despre eforturile ei de a scoate la lumină corupția actualului regim politic azer, puteți citi aici:

Detalii

Data:
decembrie 10, 2014
Timp:
14:00 - 16:30
Event Categories:
,
Etichete Eveniment:
Website:
https://www.facebook.com/events/776012352460361/

Organizator

RISE Project

Lasa un comentariu