Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Rosiei Montane

februarie 6, 2015

Draga prietene al Rosiei Montane,

Adu Ziua Rosiei Montane #5 in orasul tau!

Ziua Rosiei Montane prinde radacini prin noi! An de an, Ziua Rosiei Montane creste prin toti oamenii care cred ca patrimoniul cultural al celui mai cunoscut sat din Romania, Rosia Montana, este valoros, nu trebuie pierdut sau uitat, ci merita redescoperit, cunoscut si povestit mai departe.

Ziua Rosiei Montane a prins radacini prin toti cei care credem ca trecutul istoric ne imbogateste prezentul si da sufletul unei comunitati. Pe 6 februarie 2015, Rosia Montana implineste 1884 de ani de atestare documentara! O sarbatorim prin proiectii de filme, expozitii, dezbateri si concerte in zeci de orase din intreaga lume.

Adu cea de-a 5-a editie a Zilei Rosiei Montane in orasul tau, fie ca esti in Romania sau in alt colt al lumii! Te invitam sa te inscrii cu un e-mail la adresa organizare@ziuarosieimontane.ro pana pe 20 decembrie 2014.

Ziua Rosiei Montane este un eveniment anual, organizat cu ocazia aniversarii atestarii documentare a Rosiei Montane, pe 6 februarie. ZRM promoveaza patrimoniul natural si cultural de valoare universala a Rosiei Montane si accentueaza necesitatea conservarii si punerii in valoare a patrimoniului, cu potential de includere in Patrimoniul Mondial UNESCO. In fiecare an, evenimentul are loc in zeci de orase peste tot in lume, cu implicarea voluntara a tuturor (organizatori, artisti, invitati, parteneri). 

Ziua Rosiei Montane este un eveniment apartinic si nu incurajeaza afisarea de simboluri politice de orice fel sau partizanatul politic si ideologic. Ziua Rosiei Montane se inscrie in actiunile Campaniei Salvati Rosia Montana.

www.ziuarosieimontane.ro

Organizator

www.ziuarosieimontane.ro
Website:
www.ziuarosieimontane.ro

Lasa un comentariu