Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Protest pentru un Internet Liber!

decembrie 21, 2014 @ 11:00 - 14:00

Protestul din vară nu a avut niciun ecou asupra parlamentarilor care au votat azi, vineri 19.12.2014, Legea Securității Cibernetice.

Ea urmează a intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președinte în următoarele zile, dacă acesta nu cumva o va trimite înapoi Parlamentului pentru reexaminare.

Cel mai controversat este art. 17 care prevede că furnizorii de servicii internet vor pune la dispozitia serviciilor date despre noi, fără a fi nevoie de mandat sau de altă aprobare a puterii judecătorești.

Prin urmare, cerem:
1. Președintelui României, Klaus Werner Iohannis: să trimită această lege, pe motiv de neconstituționalitate, Curții Constituționale a României spre analiză.

2. Parlamentului României: dacă Președintele nu trimite legea către CCR dar refuză să o semneze și o trimite înapoi în Parlament pentru revizuire, să respecte litera și spiritul Constituției Române și să modifice legea de așa natură încât să împiedice în mod explicit posibilitatea ca această lege să fie folosită în mod abuziv și discreționar de către instituțiile beneficiare.

Cetățenii sunt nevinovați până la proba contrarie, ori ce face această lege este să scurtcircuiteze procedurile normale prin care atât dobândirea accesului în calculatoarele și deviceurile personale cât și interceptarea comunicațiilor dinspre și către acestea sunt posibile numai după obținerea unui mandat judecătoresc.

Dacă această lege va fi ratificată, totți cetățenii devin potențiali suspecți, la discreția instituțiilor beneficiare.

Drepturile la viață privată, la intimitate, la opinie, la adunare s.a.m.d. sunt INVIOLABILE și INALIENABILE.

[Eveniment în curs de actualizare]

Detalii

Data:
decembrie 21, 2014
Timp:
11:00 - 14:00
Event Categories:
,
Etichete Eveniment:
Website:
https://www.facebook.com/events/792802707460156/

Organizator

Activiști Fără Frontiere siComunitatea Unit Salvami

Lasa un comentariu