Iasi, sambata 21 martie, participantii solicita replantarea teilor si referendum pentru demiterea primarului!

iasi

Iesenii cer replantarea teilor
articol – Madalina Popa , Tiberiu Angiuc - stiri.telem.ro

Aveti curaj? Atunci veniti si cereti replantarea teilor pe pietonalul Stefan cel Mare. Acesta este apelul lansat de cateva organizatii neguvernamentale, care vor organiza sambata, intre orele 16.00 si 19.00, o manifestatie in Piata Unirii. Reprezentantii societatii civile cer insa nu doar replantarea teilor, ci vor sa stranga si semnaturi pentru a initia un referendum in vederea demiterii primarului Gheorghe Nichita.

Iubitorii teilor ies din nou in strada. Cel putin 200 de ieseni au anuntat deja ca vor participa la mitingul organizat pe 21 martie in Piata Unirii, insa initiatorii actiunii spera la o participare mult mai larga.

“As dori sa vina cat mai multi, sa aiba curajul, din societatea romaneasca sa aiba curajul cat mai multi sa spuna un punct de vedere la mitingul asta, pentru ca este un miting al iesenilor, al cetatenilor, al societatii civile, din care tot noi facem parte la urma urmei”, a spus presedintele Asociatiei Cetatenilor Abuzati din Romania, Virgil Iordache.

Reprezentantii grupului de initiava “Referedum pentru Iasi” spun insa ca nu ii preocupa doar replantarea teilor, ci si demiterea primarului Gheorghe Nichita.

“Principala revendicare raman teii, replantarea teilor, regandirea acel pietonal cu tei si redesenarea lui, dar nu este principala, e o mica parte din revendicarile noastre. Iesim in primul rand sa vedem cine intr-adevar vrea sa lupte impotriva lui Nichita, cine vrea sa semneze pentru declansarea referendumului pe care l-am anuntat de doua luni aproape”, a spus arhitectul Andrei Ciuhodaru.

Organizatorii manifestatiei de sambata au solicitat Primariei si avizarea unui mars pana pe pietonalul Stefan cel Mare, insa au fost refuzati. Ei au primit insa acordul autoritatilor pentru a manifesta in Piata Unirii.

articol preluat de pe http://stiri.telem.ro/

MITING PENTRU IASI, MITING PENTRU STRANGERE DE SEMNATURI

Organizat de Referendum pentru IASI

Sâmbătăîntre 16:00 – 19:00

Cetățeni ai Iașului,

Ieșim în stradă împotriva sinistrului primar Gheorghe Nichita.

Suntem din Societatea civilă din Iași, nu avem în spate pe nimeni, nici PNL, nici PSD, nici PDL… sau alte servicii. Suntem doar cu inima dechisă pentru Iași.
Nu negociem nimic cu nimeni!

Avem și vrem să propunem ceva ce nimeni din actuala clasă politică nu are: Idei noi! Toți spun că vor să facă ceva dar nimeni nu vine cu oameni și idei noi. #proclamatiapentruiasi

Suntem, iar alături de noi sunt pe Referendum pentru IASI si pe Eventul: “Semnăm pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita”, oameni civilizați, educați și cu bun simț, dintre ei sunt foarte mulți neutri politic dar care știu și cer un nou tip de Administrație pentru Iași.

Vrem să găsim oameni valoroși care știu sau vor să facă bine pentru iubitul nostru oraș. Poate găsim și un candidat, al Societății civile.

Vrem teii înapoi în tot Iașul! Și asta este doar o mică parte a revendicărilor noastre.

Vrem să arătăm că mai este cineva viu în orașul ăsta!

Veniți cu noi!

Miting, sâmbătă, 21 Martie 2015, Piața Unirii, ora 16:00

Vă rugăm SHARE și INVITE!

articol preluat de pe https://www.facebook.com/events/439218299592873/