Poliţistul Bogdan Gigină, comemorat de biciclişti şi motociclişti în Capitală

Bucuresti, Marsul motociclistilor - foto: hotnews.ro

Bucuresti, Marsul motociclistilor
foto: hotnews.ro
articol: stiri.tvr.ro

24 octombrie 2015

Lumânări şi rugăciuni pentru poliţistul Bogdan Gigină, care a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce asigura traseul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea. Bicicliştii şi motocicliştii au ţinut momente de reculegere în memoria poliţistului. Între timp, societatea civilă şi opoziţia cer demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Şi vor să afle dacă acesta a folosit legal coloana oficială. Până acum, Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie.

100 de biciclişti s-au întâlnit sâmbătă după-amiază la rondul din Parcul Izvor, apoi au mers la locul accidentului, pe strada Ştirbei Vodă, unde au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere, potrivit Agerpres.

Coloana s-a îndreptat apoi spre sediul Ministerului de Interne, iar marşul s-a încheiat la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, unde au fost aprinse lumânări.

Motocicliştii s-au adunat pe platoul din faţa Academiei Militare în jurul orei 18:00, de unde au pornit spre locul accidentului, pe Ştirbei Vodă, să aprindă lumânări, a relatat la Telejurnal reporterul TVR Marius Popescu.

Au fost sute de motociclişti cu sute de motociclete. Nu s-a auzit zgomotul niciunui motor, pentru că participanţii au vrut să păstreze tăcerea.

Tânărul agent care a căzut marţi cu motocicleta într-o groapă din centrul Capitalei era în fruntea coloanei oficiale în care se deplasa vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Când s-a produs tragedia, agentul se grăbea să elibereze intersecţia de la Eroilor. Se întunecase şi ploua de ore bune.

Polițistul de la Brigada Rutieră Bucureşti avea 28 de ani, era căsătorit și lucra de opt ani în Ministerul Afacerilor Interne. Bogdan Gigină a fost avansat post-mortem la gradul de subinspector. El a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea III.

Parchetul continuă ancheta în acest caz. Procurorii au audiat deja doi agenţi din coloana oficială şi au primit imaginile suprinse de camerele de supraveghere de pe traseul ministrului. Multe întrebări rămân, totuşi, fără răspuns.

Mii de oameni cer, printr-o petiţie online, demisia ministrului de Interne. Gabriel Oprea nu a făcut, până acum, nici o declaraţie.

articol preluat de pe: http://stiri.tvr.ro/


Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină comemorat de biciclişti şi motociclişti

Loredana Diacu – epochtimes-romania.com
24 octombrie 2015