(video) Împotriva despăduririlor abuzive

foto - facebook.com/ms.lightworks

foto – facebook.com/ms.lightworks

“9 mai a reprezentat primul protest major, naţional, faţă de problema vitală a despăduririlor abuzive, desfăşurat în 28 de oraşe din ţară şi 15 din diaspora. Este începutul unei campanii de presiuni şi proteste cu corolarul în 5 iunie, când în întreaga lume se celebrează Ziua Mediului. Până atunci aşteptăm măsuri concrete şi eficiente din partea autorităţilor şi mobilizare masivă din partea cetăţenilor, inclusiv în stradă sau în păduri.”
Comunitatea Uniți Salvăm

9 mai a reprezentat primul protest major, naţional, faţă de problema vitală a despăduririlor abuzive, desfăşurat în 28 de oraşe din ţară şi 15 din diaspora. Este începutul unei campanii de presiuni şi proteste cu corolarul în 5 iunie, când în întreaga lume se celebrează Ziua Mediului. Până atunci aşteptăm măsuri concrete şi eficiente din partea autorităţilor şi mobilizare masivă din partea cetăţenilor, inclusiv în stradă sau în păduri.

Posted by Comunitatea Uniți Salvăm on 12 Mai 2015

Generaţia „Uniţi salvăm“ se întoarce: „Toate partidele ne-au tăiat pădurile!“

REPORTAJ Generaţia „Uniţi salvăm“ se întoarce: „Toate partidele ne-au tăiat pădurile!“ #foto http://adev.ro/no437w

Posted by Adevarul on 9 Mai 2015

În timp ce Iohannis şi Ponta se întrec în declaraţii de intenţie pentru combaterea defrişărilor ilegale, cetăţenii se pregătesc de reluarea protestelor, weekendul următor:

Posted by Think Outside the Box on 11 Mai 2015

Andi Laslau: Peste 5.000 de oameni, mai bine de 7 km de marş, un singur scop: salvarea pădurilor! Un marş civilizat, de bun simţ, lipsit de incidente şi violenţe. Hai că se poate!

‪#‎unitisalvam‬ ‪#‎unitioprimdefrisarile‬ ‪#‎unitisalvampadurile‬ ‪#‎9mai‬ ‪#‎salvatipadurile‬ ‪#‎padurearezista‬

#padurearezistaPeste 5.000 de oameni, mai bine de 7 km de marş, un singur scop: salvarea pădurilor! Un marş civilizat, de bun simţ, lipsit de incidente şi violenţe. Hai că se poate!#unitisalvam #unitioprimdefrisarile #unitisalvampadurile #9mai #salvatipadurile #padurearezista

Posted by Andi Laslau on 9 Mai 2015

S.O.S. Padurile!Uniti salvam Romania! Imagini de la protestul impotriva defrisarilor abuzive de paduri!

Posted by Ziarul de Vrancea on 10 Mai 2015

“Împreună putem opri masacrul pădurilor”. Proteste faţă de despăduriri în Bucureşti şi în ţară
(articol preluat de pe stiri.tvr.ro)

România pierde într-o oră 13 hectare de pădure, din cauza celor care taie lemn ilegal. Dezastrul este cu atât mai mare cu cât în loc se plantează foarte puţin. Sute de persoane îi cer preşedintelui României, Klaus Iohannis, chiar pe pagina sa de Facebook, să se implice în salvarea pădurilor. Preşedintele a anunţat că subiectul de va afla pe agenda următoarei şedinţe a CSAT.

20.15 3000 de protestatari au ajuns la sediul ministerului Mediului.

20.02. Protestul nu s-a încheiat. Din moment în moment, protestatarii trebuie să ajungă la Palatul Parlamentului, iar de acolo vor porni spre Ministerul Mediului, a transmis Andreea Anghel pentru Telejurnalul de la ora 2o.00 – See more at: http://stiri.tvr.ro/impreuna-putem-opri-masacrul-padurilor–proteste-fata-de-despaduriri-in-bucuresti-si-in-tara_60155.html#sthash.Liw8D2b0.dpuf

Mii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară să protesteze faţă de tăierile abuzive de păduri. Aproape 2000 de manifestanţi s-au strâns în Piaţa Charles de Gaulle, din Bucureşti, şi au pornit apoi în marş spre Piaţa Victoriei şi spre Palatul Cotroceni.

18.05 Proteste similare sunt şi la Cluj, Iaşi, Timişoara, Braşov, Oradea şi Miercurea-Ciuc. Oamenii scandează lozinci împotriva defrişărilor şi a tăierilor ilegale de păduri. Cei mai mulţi s-au adunat în centrul oraşului Cluj-Napoca.

Mii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară să protesteze faţă de tăierile abuzive de paduri. Aproape 2000 de manifestanţti s-au strâns în Piaţa Charles de Gaulle, din Bucureşti, şi au pornit apoi în marş spre Piaţa Victoriei şi spre Palatul Cotroceni.

17.45 Mai multe sute de persoane protestează, de la ora 16,00, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, din Bucureşti, împotriva despăduririlor abuzive, acţiunea fiind organizată de organizaţii neguvernamentale care se ocupă de protecţia mediului. Protestatarii scandează lozinci precum: ‘Toate partidele ne taie pădurile!’, ‘Uniţi salvăm pădurea, o apărăm!’, ‘Aşteptăm la DNA fabrica de cherestea!’ sau ‘Pădurea noastră nu e marfa voastră!’. Potrivit organizatorilor, manifestanţii vor pleca spre sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, după care se vor deplasa spre Palatul Cotroceni, iar în final se vor îndrepta spre Ministerul Mediului din Piaţa Constituţiei.

“Românii din ţară şi de peste hotare se mobilizează pentru păduri pe 9 mai, o cauză care la prima vedere nu le afectează în mod imediat şi direct calitatea vieţii. Pentru noi este încă o dovadă că oamenii îşi doresc un viitor în armonie cu natura şi că gândul unei lumi fără păduri îi alarmează. WWF va protesta alături de ei şi de organizaţiile din România pentru ca pădurile să devină o prioritate pentru întregul Guvern, pentru toată instituţia Parlamentului, nu doar pentru un minister de resort sau pentru câţiva deputaţi preocupaţi de mediu”, afirmă World Wide Fund-România (WWF-România), unul dintre participanţii la proteste.

În ultimii ani, România a pierdut sute de mii de hectare din cauza defrişărilor ilegale, iar cel mai recent raport al Curţii de Conturi estimează pagubele la peste 5 miliarde de euro.

Harghita este unul dintre judeţele în care mii de hectare de pădure au dispărut sub tăişul drujbelor în ultimii 25 de ani.

cititi mai mult pe http://stiri.tvr.ro/impreuna-putem-opri-masacrul-padurilor–proteste-fata-de-despaduriri-in-bucuresti-si-in-tara_60155.html