(Constantin Codreanu) A 3-a ocupație rusească amenință Republica Moldova
foto – romanism.ro
articol – Constantin Codreanu – romanism.ro
27 iunie 2015
BLESTEMUL LUI 28
16/28 mai, 1812 – Rusia anexează Basarabia în urma Tratatului de Pace de la București prin care s-a pus capăt războiului ruso-turc, început cu 6 ani mai devreme.
28 iunie, 1940 – Rusia sovietică ocupă Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța în urma odiosului Pact Ribbentrop Molotov și a protocolului secret al acestuia
Dacă e să continuăm șirul de evenimente ce au legătură cu acest număr fatidic pentru noi, românii – 28 – am putea aminti și de faptul că pe 28 iunie, 1883, este arestat și eliminat din viața publică Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc și unul dintre cei mai citiți ziariști ai acelor vremuri, care era extrem de vehement în privința demascării pericolului rusesc.
Într-un articol din 1878, întitulat România în luptă cu panslavismul, acesta spunea: „Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pamântului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român„.
Duminica aceasta, ne aflăm în fața unui alt moment crucial din istoria noastră și, iarăși, e vorba de o zi de 28. Avem mai multe localități – Briceni, Cahul, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Edineț, Leova, Rezina, Ungheni, Soroca și Șoldănești – unde lupta se dă între cei cărora putem să le spunem cu o ușoară ezitare „ai noștri” și cei cărora putem să le spunem fără ezitare „ai lor”. Este o zi decisivă de care depinde viitorul nostru ca neam.
DUMINICĂ, VOT GEOPOLITIC ANTI-PUTIN
În cei aproape 24 de ani de independență, ne-am convins de fiecare dată că alegerile în Republica Moldova, fie că vorbim de cele parlamentare sau locale, nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciodată doar politice, ci vor avea mereu o încărcătură geopolitică imensă.
Ținând cont de victoriile înregistrate la Bălți și la Orhei de către 2 personaje publice scârboase, unul mai hoț ca altul, unul mai anti-național ca altul, unul mai pușcăriabil ca altul, bătăliile din celelalte localități importante ale Republicii Moldova devin vitale pentru viitorul acestui stat. Ne trezim acum în momentul în care putem alege prin vot dacă mergem în continuare spre Europa sau dacă invităm omuleții verzi să ne calce pragul.
De departe, cea mai aprinsă luptă se dă în capitală, acolo unde este și cea mai mare miză a acestor alegeri locale și unde sclavii Moscovei nu au fost niciodată victorioși în bătălia pentru primărie. După victoria socialiștilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, 2014, o victorie în Chișinău ar fi cel mai mare dezastru posibil pentru noi. Suntem obligați să votăm anti-Putin pentru a mai păstra speranța unui viitor civilizat.
REPUBLICA POPULARĂ CHIȘINĂU
Confruntarea în Chișinău se dă între Dorin Chirtoacă și Zinaida Greceanîi. Chiar dacă mulți sunt cei ce se declară nemulțumiți de actualul primar, oricare ar fi motivele, din păcate, nu avem o altă opțiune la îndemână pentru a contracara ofensiva Kremlinului.
Este evident că voturile strânse de către candidatul socialiștilor au un singur argument – Vladimir Putin. Greceanîi e un om politic obscur, fără niciun gram de merit profesional, cu o prezență publică jenantă, castrată din punct de vedere al aptitudinilor de comunicare și cu un episod în CV legat de 7 aprilie pentru care ar fi trebuit să se retragă din viața publică dacă ar fi avut măcar un pic de decență. A fost votată masiv acum 2 săptămâni doar pentru că se știe că e păpușa obedientă a Moscovei, exponenta ambițiilor imperiale rusești.
De cealaltă parte, avem un candidat cu suficiente defecte și o listă extinsă de erori, dar care are, totuși, meritul de a nu își nega identitatea românească și apartenența ideologică la parcursul european al Republicii Moldova. Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, Dorin Chirtoacă e singura opțiune posibilă mâine în Chișinău. Nu de alta, dar nu vrem să ne trezim peste noapte cu grupuri de inițiativă care să ceară înființarea Republicii Populare Chișinău, așa cum deja este cazul la Bălți, de exemplu. Nimeni nu vrea repetarea scenariului pus în aplicare în prezent în Donețk și Lugansk.
HAI LA VOT!
Theodore Roosevelt, cel de-al 26-lea președinte al țării cu cea mai avansată democrație, Statele Unite ale Americii, a spus cândva: „Un vot este ca o armă: utilitatea lui depinde de caracterul utilizatorului”.
Duminică, trebuie să ne arătăm caracterul fiecare dintre noi și să ieșim la vot peste tot în Republica Moldova. Este imperios necesar, dincolo de simplul exercițiu de participare, să îi votăm pe candidații care vor însemna fiecare în parte și toți cumulat un DA spus clar opțiunii pentru lumea civilizată, pentru Uniunea Europeană și, în același timp, un NU spus clar unei noi ocupații rusești.
articol preluat de pe http://romanism.ro/